Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Se sněhovou nadílkou se někteří řidiči na jihu Čech nedokázali vypořádat

Víkendová sněhová nadílka určitě udělala radost vyznavačům zimních radovánek a dětem, ale přidělala vrásky na čele hasičům, záchranářům a policistům, a v především pak řidičům. Na jihu Čech se totiž podle informací hasičů a policistů mnohem víc bouralo.

„V sobotu 17. února od odpoledne do půlnoci zasahovali jihočeští profesionální hasiči u deseti nehod. Sníh nejvíce komplikoval provoz na silnicích na Strakonicku. I když se včera, v neděli 18. února, situace v porovnání se sobotu výrazně uklidnila, pořád se na jihu Čech bouralo,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

A bouralo se i v krajském městě. Původně s nutností vyproštění zraněných lidí byla na tísňovou linku ohlášena v neděli 18. února ráno dopravní nehoda osobního automobilu, který havaroval na Pražské třídě v Českých Budějovicích. K nehodě proto byli v 8:03 hodin vysláni profesionální hasiči obou českobudějovických stanic – stanice České Budějovice i Suché Vrbné.

„Na Pražské třídě osobní auto Mercedes Benz vyjelo ze silnice na narazilo do sloupu. V havarovaném autě zůstali dva lidé, řidič a jeho spolujezdkyně, kteří se nemohli dostav ven. Hasiči je ale rychle pomocí hydraulického zařízení vyprostili a poté předali do péče zdravotníkům,“ upřesnila informace mluvčí jihočeských hasičů. 

Ještě týž den, ale odpoledne, se srazila dvě osobní auta továrních značek Honda CR-V a Ford Mondeo v Krčínově ulici na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích. Bohužel, ani tato nehoda se neobešla bez zranění, újmu na zdraví utrpěl při karambolu jeden člověk.

„Hasiči v obou případech také zajistili havarovaná auta protipožárním opatřením. Poté, když policisté ukončili šetření karambolů, uklidili místa nehod,“ dodala Matějů.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, auto, hasič, zranění, Česko, havárie, automobil, České Budějovice, Mercedes-Benz, okres Strakonice, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se sněhovou nadílkou se někteří řidiči na jihu Čech nedokázali vypořádat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.