Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jihočeských silnicích je místy rozbředlý nebo ujetý sníh

Ve vyšších polohách Jihočeského kraje připadlo i přes deset centimetrů sněhu, od soboty sněžilo ve všech částech kraje. Silničáři pracovali celou noc. Na solených silnicích může být v některých místech rozbředlý sníh. Ujetá vrstva sněhu posypaná drtí je na vozovkách zejména na Prachaticku a Českokrumlovsku.

Teploty se dnes, v neděli 18. února, ráno na jihu Čech držely nejčastěji dva až tři stupně pod nulou. „Sněžilo celou noc, s menšími přestávkami,“ řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje.

Na Šumavě byly sněhové přeháňky i dnes ráno, jinde v kraji sněžit většinou přestalo. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Provoz na II/122 u Malovic na Prachaticku od sobotního večera omezuje nehoda cisterny, která se tam převrátila na bok.

Na jihu Čech dnes bude zataženo až oblačno, odpoledne místy i polojasno. Na horách může ještě slabě sněžit. Teploty se v kraji odpoledne dostanou až tři stupně nad nulu, v horských polohách s nadmořskou výškou kolem 1000 metrů bude mrznout i přes den. Vát bude slabý vítr.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky silnice, sníh, přeháňky, sjízdnost, Jihočeský kraj, okres Prachatice, okres Český Krumlov, Česko, Šumava, Malovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských silnicích je místy rozbředlý nebo ujetý sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.