Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští silničáři vybavili sypače zařízením pro bezkontaktní zjišťování teploty povrchu vozovky

Od letošní zimní sezony 2017/2018 se Správa a údržba silnic Jihočeského kraje kromě silnic II. a III. třídy, stará také údržbu vybraných úseků dálnic a silnic I. třídy v Jihočeském kraji. A to díky úspěchu ve výběrovém řízení, které vypsalo Ředitelství silnic a dálnic České republiky.

Mezi vítěze, kteří v uvedeném výběrovém řízení v jednotlivých krajích, patří také například naši východní i západní sousedé – Krajská správa a údržba silnic Vysočiny a Správa a údržba silnic Plzeňského kraje. Ostatním správám se většinou uspět nepodařilo.

Předmětem výběrového řízené bylo uzavření smlouvy na provádění zimní a běžné údržby vybraných úseků dálnic a silnic I. tříd na období následujících osm let. To sebou přineslo i nutnost dovybavení vozidel zimní údržby – sypačů, které  údržbu provádí. 

Tento fakt v praxi znamenal namontování zařízení pro bezkontaktní zjišťování teploty povrchu vozovky do přibližně padesáti aut. Řidič, stejně tak jako dispečer zimní údržby, má k dispozici v podstatě on-line informaci o teplotě povrchu vozovky, což je jeden z faktorů pro stanovení přiměřeného zásahu – tudíž stanovení množství posypu na dané vozovce.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky údržba, správa, silnice, sypač, zařízení, smlouva, Jihočeský kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Kraj Vysočina, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští silničáři vybavili sypače zařízením pro bezkontaktní zjišťování teploty povrchu vozovky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.