Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SJÍZDNOST: Jihočeští silničáři odklízejí napadaný sníh, v terénu mají veškerou techniku

Silničáři v jižních Čechách odklízejí napadaný sníh, v terénu mají veškerou techniku. Všechny silnice v kraji jsou nyní sjízdné se zvýšenou opatrností. Nejvyšší teploty v kraji budou dnes od dvou do pěti stupňů nad nulou. Policie dnes zatím řešila několik nehod, které ale s počasím nesouvisely.

„V noci pršelo, teď všude v Jihočeském kraji sněží, v nižších polohách déšť se sněhem. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, někde to namrznout může, místy může na silnicích ležet rozbředlý sníh po nasolení. Ve vyšších polohách je vrstva sněhu ujetá a krytá inertním posypem, takže opatrnost,“ řekl dispečer.

Nejnižší teplotu v kraji naměřili meteorologové v noci na šumavské Bučině, minus 5,6 stupně. V mrazových lokalitách na Šumavě teplota příliš neklesala, protože bylo zataženo a přišly srážky. „Extrémy byly spíš ve večerních hodinách a jak přibývala oblačnost a přišly srážky, tak se oteplovalo,“ řekl Václav Kubišta z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle policejní mluvčí je zatím nehodovost na obvyklé úrovni. Policie řešila jen několik nehod, které nesouvisely s počasím. „Šlo o klasické ranní ťukance, nedobrždění. Na Jindřichohradecku u obce Červený Hrádek byla nesjízdná místní komunikace, oznamovali to řidiči v půl sedmé, měl tam stát kamion. Problematická sjízdnost byla na Libínském sedle, ale tam je to poměrně častý jev a tam by to mělo být už taky ukončené,“ řekla mluvčí Krausová.

V kraji bude dnes oblačno až zataženo, na většině území se sněžením, v polohách pod 400 metrů déšť nebo déšť se sněhem. Nejvyšší teploty budou od dvou do pěti stupňů nad nulou, na horách v 1000 metrech kolem minus jednoho.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sjízdnost, sníh, silnice, Jihočeský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Šumava, technika, terén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Jihočeští silničáři odklízejí napadaný sníh, v terénu mají veškerou techniku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.