Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Řidiče v Českých Budějovicích nemile překvapila výměna semaforů na rušné křižovatce

Ve čtvrtek 15. února dopoledne řidiče v Českých Budějovicích rozladila výměna semaforů na jedné z nejrušnějších křižovatek ve městě. Jednalo se o výměnu části dopravních a chodeckých žárovkových návěstidel za LED návěstidla, která však i přesto, že šlo o dopoledních hodiny, způsobila komplikace nejednomu řidiči.

Termín výměny byl zvolen na čtvrteční dopoledne, kdy se nejedná o dopravní špičku. Přerušení provozu několika dopravních a chodeckých návěstidel a doprava řízená policisty však i přesto zaskočily mnoho řidičů a na frekventovaných třídách Husova a Na Dlouhé louce se tvořily kolony.

„Termín byl zvolen tak, aby co nejméně ovlivnil dopravu. Šlo o krátkodobé vypnutí světelné signalizace v několika časových úsecích v době mezi 8:45 a 10:45, tedy v době mimo dopravní špičku,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

Řízení dopravy bylo zajištěno přes správce světelné signalizace, který prováděl úpravu, a to s využitím příslušníků dopravního inspektorátu Policie České republiky.

„Termín prací byl zvolen urychleně na dnešní den z důvodů nepříznivé předpovědi počasí na příští týden a zejména z důvodů volné kapacity hlídek Policie ČR na dnešní dopoledne,“ vysvětlil náměstek Podhola.

Autoři | Foto Rennys Guess

Štítky doprava, semafory, policie, dopravní zácpa, České Budějovice, Petr Podhola, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v Českých Budějovicích nemile překvapila výměna semaforů na rušné křižovatce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.