Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Obyvatele domů na Vrchlického nábřeží štve novinka, která jim ubrala místa pro parkování

Velké pozdvižení způsobilo nové dopravní značení na Vrchlického nábřeží v Českých Budějovicích. Ulice byla osazena značkami zákaz zastavení a na dodržování novinky se nyní zaměřují i strážníci. Mnozí obyvatelé této lokality jsou novinkou rozhořčeni, ale někdo ji chápe nebo dokonce vítá. Podle magistrátu jde o nezbytně nutné opatření, které souvisí s dopravními úpravami.

„Na Vrchlického nábřeží je nově značka zákaz zastavení. Strážníci tu každý den rozdávají slušivé botičky. Dejte si lidičky na to bacha," varovala prostřednictvím Budějcké Drbny čtenářka Kateřina.

„Nechápu, proč sem ty zákazové značky dali. Kde teď máme parkovat? Poradí nám někdo?" ptá se Zuzana z Českých Budějovic. „Konečně. Já jsem za ty zákazové značky rád. Lidé parkovali nezřízeně po obou stranách a větší auto horko těžko pak ulicí projelo," vítá naopak jiný Budějčák.

Novinka, která obyvatele rozdělila na dva tábory, byla po náměstka českobudějovického primátora Petra Podholy ale nezbytně nutnou. „Ulice je nyní jednosměrná a mají na ní své místo i cyklisté, kteří sjíždí z lávky přes Mlýnskou stoku. Není proto přijatelné, aby auta parkovala po obou stranách ulice. Pro dodržení nových norem a parametrů se muselo zamezit parkování po jedné straně ulice. Proto se ulice osadila dopravními značkami zákaz zastavení," vysvětluje Petr Podhola.

Ten zároveň připomněl, že v ulici nepřibyly jen značky. „Na křižovatce s Mánesovou ulicí se musely instalovat sloupky, které brání řidičům v parkování na chodníku, byť částí auta. Ta to tam neustále blokovala," dodává. 

Náměstkovi je jasné, že úpravami lidé ve zmiňované lokalitě přišli o několik míst k parkování. „Opravdu to bylo nezbytně nutné, jinak to prostě nešlo. S každou úpravou souvisí dodržení nových norem. Obyvatelelé, řidiči, musí být trpěliví a místo pro parkování hledat. Byť to třeba bude trošku dál od obydlí. Parkování je problémem i v dalších částech města. Aut ve městě neustále přibývá," podotýká Podhola.

Autoři | Foto Kateřina Plíšková

Štítky Vrchlického nábřeží, značka, zákaz, parkování, České Budějovice, Petr Podhola, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatele domů na Vrchlického nábřeží štve novinka, která jim ubrala místa pro parkování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.