Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sněžení může komplikovat sjízdnost vozovek na jihu Čech

Silničáři v Jihočeském kraji začali ve středu 7. února v podvečer kvůli sněžení upravovat vozovky po celém regionu. Do terénu vyslali téměř veškerou techniku, která čítá 186 sypačů. Relativně klidnější situace je zatím kolem Blatné na Strakonicku a na Táborsku.

„Nejprve jsme museli vyjíždět v okolí Dačic na Jindřichohradecku, ale postupně se sněžení rozšířilo prakticky do celého kraje. Výjimkou zatím zůstávají jen oblasti na severu regionu. To znamená některé části Táborska a okolí Blatné. Ale počítáme s tím, že se postupně sněžení dostane i tam," uvedl náměstek provozního úseku Správy a údržby silnic (SÚS) Jihočeského kraje Jan Vykouk.

Všechny vozovky jsou zatím sjízdné. Řidiči mohou mít potíže pouze na komunikacích lokálního významu. S obtížnějšími podmínkami musí počítat i v některých úsecích silnice I/3, která spojuje České Budějovice a hraniční přechod s Rakouskem Dolní Dvořiště. „Tradičně nejhorší to je kolem Nažidel a Netřebic," řekl Vykouk.

Podle předpovědi meteorologů přeháňky v regionu vydrží celou noc. „Očekáváme, že na některých místech by mohlo do rána napadnout deset centimetrů sněhu. Týká se to především oblastí v okolí Šumavy, ale nelze vyloučit, že to nastane i ve větších městech v kraji," upřesnila Svatava Křivancová z českobudějovického hydrometeorologického ústavu. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, sníh, silnice, sjízdnost, Česko, Jihočeský kraj, okres Tábor, Blatná, okres Strakonice, okres Jindřichův Hradec, Dačice, Rakousko, České Budějovice, Dolní Dvořiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněžení může komplikovat sjízdnost vozovek na jihu Čech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.