Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na náplavce u Dlouhého mostu už parkují auta. Oficiálně ale parkoviště zatím nefunguje

Už na konci loňského roku se objevila zpráva, že na náplavce u českobudějovického Dlouhého mostu vznikne nové parkoviště pro dvaasedmdesát aut. Prostor by měl sloužit především těm, kteří do centra dojíždějí za prací. Parkoviště mělo začít fungovat od nového roku, stále však nejsou dolazeny všechny potřebné nálěžitosti. Na náplavce už ale parkují auta.

Město se s Povodím Vltavy dohodlo na pronájmu asfaltové plochy, která zatím fungovala jako parkoviště jen vyjímečně. Nyní by měla podle českobudějovického náměstka Františka Konečného sloužit lidem, kteří jezdí do centra za prací. „Sídlí tam například stavební škola nebo úřad práce a s těmito organizacemi budeme mít smlouvu,“ upřesňuje Konečný. 

ČTĚTE TAKÉ: Z náplavky u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích bude parkoviště 

Prostor podle něj stačí jen doladit a dodat závoru. Ta ale zatím na místě není. Nic tedy nebrání tomu, aby lidé na náplavce parkovali. 

„Nějaká auta tam teď parkovala, ale byla to jen jednorázová, vyjímečná akce. Kvůli výstavbě nového nákupního centra a parkhausu Mariánská nemohli v ulici Jaroslava Haška parkovat někteří zaměstnanci městské policie, která sídlí hned vedle budoucího centra. Proto měli povolení na náplavce parkovat. Parkoviště ale zatím oficiálně nefunguje,“ vysvětlil přítomnost některých aut Konečný. 

Pro obyvatele nebo návštěvníky města tak mohou být auta stojící na asfaltové ploše na Dlouhé louce matoucí. Napovědět může jen dopravní značení, které stále zakazuje vjezd všem motorovým vozidlům.

Štítky náplavka, Dlouhá louka, parkování, Povodí Vltavy, Dlouhý most, František Konečný, Povodí Vltavy (státní podnik), Úřad práce České republiky, Jaroslav Hašek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náplavce u Dlouhého mostu už parkují auta. Oficiálně ale parkoviště zatím nefunguje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.