Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Silnice na Lipně a Vimpersku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Silnice okolo Lipna na Českokrumlovsku a kolem Vimperka na Prachaticku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V oblastech sněží, silničáři tam zasahují. V jižních Čechách budou dnes, ve čtvrtek 4. ledna, nejvyšší teploty od čtyř do sedmi stupňů.

Všechny silnice jsou sjízdné, v horských oblastech na Lipensku a Vimpersku se zvýšenou opatrností, protože sněží a veškerá dostupná technika projíždí, sypače jak sůl, tak inert. Jezdí tam i traktory, protahují silnice, jezdily v noci, jezdí i teď ráno. Silný vítr ustal a přeháňky v té oblasti jsou sněhové, v nižších polohách jsou občas malé dešťové, ale není to mrznoucí,“ řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Soňa Abrahamová.

Podle předpovědi meteorologů bude dnes v jižních Čechách oblačno, místy přeháňky, nad 700 metrů sněhové, odpoledne a večer zataženo. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od čtyř do sedmi stupňů, v 1000 metrech na horách kolem dvou stupňů.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky sjízdnost, silnice, jižní Čechy, počasí, Vodní nádrž Lipno, Jihočeský kraj, okres Český Krumlov, okres Prachatice, Vimperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Silnice na Lipně a Vimpersku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.