Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na šumavských silnicích je zledovatělý sníh

Na šumavských silnicích je dnes, ve středu 20. prosince ráno, zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Provoz na silnici I/39 na Prachaticku komplikuje nehoda kamionu, zavřená je silnice u obce Slapsko na Táborsku.

Silničáři pracovali celou noc nepřetržitě, vozovky uklízí přibližně 150 sypačů. Ve vyšších polohách zejména na Šumavě je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, ostatní cesty jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Na silnici I/39 na Prachaticku mezi Volary a Želnavou je vzpříčený kamion. „Řídí to tam policie, projede tam osobní auto a autobusy, ale kamiony neprojedou. Na Táborsku, u obce Slapsko blízko Mladé Vožice, sjel kamion ze silnice do plotu, tam se čeká na vyprošťovací vůz a je to tam uzavřené úplně,“ řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Pavla Pulcová.

V jižních Čechách bude dnes oblačno až zataženo, ojediněle slabé sněžení, místy mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia, na horách v tisíci metrech kolem minus pěti. „V noci byla asi nejnižší teplota na Plechém minus 5,5 stupně, na Březníku minus pět, Horská Kvilda měla minus 3,4 stupně. Teploty se pohybovaly mezi nulou až minus čtyřmi stupni,“ doplnila Svatava Křivancová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Zdroj ČTK

Štítky sjízdnost, silnice, jižní Čechy, počasí, okres Tábor, okres Prachatice, Slapsko, Jihočeský kraj, Šumava, Volary, Mladá Vožice, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na šumavských silnicích je zledovatělý sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.