Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sněhová nadílka komplikovala na jihu Čech dopravu

Sníh zasypal jižní Čechy. Bílá nadílka určitě udělala radost dětem, ale řidiči už tak nadšení nejsou. Mnohde se tvořily kolony. A sníh přidělal vrásky zdravotníkům, hasičům a policistům, kteří od rána vyjížděli k několika desítkám dopravních nehod. Některé odnesly jen plechy aut, ale při karambolech se zranili i lidé.

„Jen od rána do zhruba desáté hodiny dopoledne jsme měli hlášeno osmadvacet dopravních nehod, které se staly na jihočeských silnicích. Do odpoledne jich bylo už čtyřicet," upřesnil informace policejní mluvčí Jiří Matzner, s tím, že všichni policisté jsou v terénu.

Ranní kolony zdržely řidiče na silnicích u Veselí nad Lužnicí nebo u Kaplice. Ale to bylo to nejmenší. Horší bylo, když jízda na zasněžených cestách skončila havárií. Například u Otína na Jindřichohradecku se v autě převráceném na střechu lehce zranili dva lidé. V Lipovicích se srazilo osobní auto s rolbou. S výjezdem do kopce měla problémy nákladní auta v Krasejovce a komplikovala tam tak plynulost dopravy.


Kolona u Krasejovky, kde měla problémy s vyjetím kopce nákladní auta. Foto: Josef Šíp

Na silnici mezi Hněvkovem a Blatnou se čelně srazila dvě osobní auta, cestující utrpěl lehké zranění. U Třebonína narazil ford do sloupu, v Dobevi na Písecku skončilo auto suzuki mimo silnici. 

Řetězová nehoda šesti automobilů se stala na hlavním tahu z Českých Budějovic na Písek, mezi obcemi Dasný a Češnovice. Karambol si vyžádal čtyři lehká zranění a předběžná škoda na vozidlech činí 300 tisíc korun. U Záhoří na Písecku bylo ve stoce na střeše terénní auto, v Hajanech na Blatensku, kde silnici pokryla kromě sněhu také ledovka, skončilo auto s uraženým kolem v příkopu.

„Jihočeské silnice jsou sjízdné s velmi zvýšenou opatrností. Podle policistů, kteří jsou intenzivně v terénu, za většinu dopravních nehod si můžou sami řidiči. Jejich neukázněnost a hlavně rychlost, kterou nepřizpůsobují stavu vozovky," podotkl Jiří Matzner.

Autoři | Foto Lenka Bostlová

Štítky nehoda, sníh, policie, zranění, silnice, Česko, dopravní nehoda, Jihočeský kraj, Suzuki, okres Písek, Veselí nad Lužnicí, Kaplice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhová nadílka komplikovala na jihu Čech dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.