Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na některých silnicích v jižních Čechách jsou zbytky sněhu

Na některých jihočeských silnicích jsou zbytky sněhu po chemickém ošetření. Všechny silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Podle veřejně přístupných dat silničářů je na desetině silnic Prachaticka nyní vrstva nového sněhu. Rozbředlý sníh nebo jeho zbytky po chemickém ošetření jsou na některých silnicích v okresech České Budějovice, Český Krumlov, Písek a Strakonice.

Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Někde to klouže, někde napadl sníh, nicméně všech 86 sypačů, které máme na okruzích, byly venku, na Prachaticku a Českokrumlovsku včetně pomocného prohrnování, jezdí traktory s radlicemi. Jezdíme od včerejšího dne, jak začalo sněžit, jsou všichni venku,“ řekl náměstek provozního úseku Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Vykouk.

Podle předpovědi meteorologů bude v kraji dopoledne zataženo až oblačno, místy slabé sněžení, odpoledne a večer oblačnosti ubude. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od minus dvou do plus jednoho stupně, na horách v tisíci metrech minut pět stupňů.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky sjízdnost, silnice, jižní Čechy, počasí, Jihočeský kraj, okres Prachatice, České Budějovice, Český Krumlov, Písek, Strakonice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na některých silnicích v jižních Čechách jsou zbytky sněhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.