Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na šumavských silnicích se tvoří sněhové jazyky

Na šumavských silnicích v okresech Prachatice a Český Krumlov se tvoří sněhové jazyky. Na vozovkách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Další silnice v jižních Čechách jsou sjízdné, některé se zvýšenou opatrností.

Nejvyšší denní teploty se budou dnes pohybovat od minus jednoho do plus dvou stupňů. Večer se může na některých místech tvořit ledovka.

Ve vyšších polohách na Šumavě, hlavně Prachaticko, Vimpersko, Volarsko, Lipensko, napadlo do tří centimetrů sněhu, fouká silnější vítr, tam se tvoří sněhové jazyky, tam to udržují pořád. V okresech Český Krumlov a Prachatice, jezdili silničáři celou noc kvůli sněhovým jazykům, ale jenom někde, ne všude. Je tam ujetá vrstva sněhu, místy zledovatělá, krytá posypem,“ řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Pavla Pulcová.

Podle webu silničářů jsou necelé dvě třetiny silnic I., II. a III. tříd v okresech České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec a Prachatice sjízdné se zvýšenou opatrností. V kraji bude dnes oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách.

Odpoledne přibude podle meteorologů oblačnosti, večer sněžení, které bude přecházet v déšť, ojediněle mrznoucí, při kterém bude ojediněle vznikat ledovka. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od minus jednoho do plus dvou stupňů.

Foto pixabay.cz | Zdroj ČTK

Štítky sjízdnost, silnice, jižní Čechy, počasí, Český Krumlov, Prachatice, Jihočeský kraj, Šumava, okres Prachatice, České Budějovice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na šumavských silnicích se tvoří sněhové jazyky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.