Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z Budějc do Písku začne jezdit přímý spoj Českých drah

Z Českých Budějovic do Písku budou od 10. prosince jezdit přímé vlaky. Nový jízdní řád Českých drah přináší i další novinky. Nově denně, tedy i v sobotu, budou jezdit dva rychlíky na trati České Budějovice - Plzeň.

Kvůli změně dopravce na šumavských tratích (tratě 194, 197 a 198), jež začne od 10. prosince provozovat společnost GW Train Regio, skončí pokladny v osmi stanicích,“ řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Nově pojedou přímé vlaky České Budějovice - Písek město a zpět. „To je největší změna, je to na objednávku kraje. Tam se muselo vždycky přestupovat v Ražicích,“ řekla mluvčí. O dva spoje, jež pojedou v pracovní dny, se zvýší počet vlaků na trati z Českých Budějovic do Českých Velenic. Nově denně, tedy i v sobotu, pojedou dva večerní rychlíky na trati České Budějovice - Plzeň: rychlík Karel Klostermann z Plzně do Budějovic a rychlík Bezdrev v opačném směru; ten vyjíždí v 15:27 z Brna.

Na tratích Rybník - Lipno nad Vltavou a Summerau - České Budějovice budou zastavovat expresy v Horním Dvořišti. „Nová přímá linka České Budějovice - Loučovice a zpět pojede v sezoně denně, mimo sezonu v pracovní dny,“ řekla Pistoriusová. Kvůli změně na šumavských tratích ruší České dráhy od 10. prosince pokladny ve stanicích Český Krumlov, Černá v Pošumaví, Horní Planá, Nová Pec, Prachatice, Vimperk, Vodňany a Volary. Společnost GW Train Regio bude provozovat pokladny ve stanicích České Budějovice, Český Krumlov, Strakonice a Volary. „V ostatních stanicích pokladny nebudou, protože v každém vlaku bude odbavovací systém, automat na jízdenky,“ řekl člen dozorčí rady firmy GW Train Regio Robert Krigar.

Přibudou čtyři přímé vlaky mezi Strakonicemi a Horažďovicemi. Více spojů bude v ranní špičce ze Strakonic do Českých Budějovic, nový večerní vlak z Budějovic do Strakonic pojede v pracovní dny. České dráhy zavedou i novou posilovou linku na trati České Budějovice - Zliv a zpět. Na trati Bechyně - Tábor pojedou denně čtyři osobní vlaky. V Táboře - Malšicích bude nová zastávka začleněná do Integrovaného dopravního systému Tábora. V pracovní dny vypraví České dráhy v Jihočeském kraji 412 vlaků, z toho 336 regionálních. O víkendech to bude 315 spojů, z nichž je 245 regionálních.

Foto Facebook České dráhy | Zdroj ČTK

Štítky České dráhy, vlak, novinky, přímý spoj, Písek, České Budějovice, Plzeň, GW Train Regio, pracovní den, Strakonice, Karel Klostermann, Český Krumlov, Volary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Budějc do Písku začne jezdit přímý spoj Českých drah  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.