Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce silnice mezi Češnovicemi a Němčicemi skončí o tři týdny dříve

Oddechnout si budou moct řidiči, kteří míří z Českých Budějovic směrem na Vimperk, či Prachatice. A zpět. Patnáctého listopadu totiž skončí rekonstrukce silnice mezi obcemi Češnovice a Němčice. Potvrdil to krajský radní pro dopravu Jiří Švec s tím, že termín ukončení prací se podařilo zkrátit o tři týdny.

Zhotovitelem i investorem stavby, která začala letos na počátku června, je Správa a údržba silnic Jihočeského kraje (SÚS JčK). Oprava úseku o délce 5,9 kilometru si vyžádala náklady více než 87,5 milionu korun.

Jedná se o letošní finančně nejnáročnější stavbu SÚS JčK, přičemž téměř 90 procent bylo spolufinancováno z fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu,“ doplnil Švec.

Vlastní rekonstrukce podle Švece spočívala v odfrézování a lokální sanaci porušených vrstev vozovky.  „V úseku o délce zhruba 1,2 kilometru bylo nutné vrstvy vozovky vyměnit a zesílit a na zbylých 4,7 kilometru komunikace jsme provedli recyklaci spodních vrstev vozovky za studena,“ upřesnil krajský radní pro dopravu.

Úprav se dočkaly autobusové zastávky a křižovatky, přibyla nová svodidla

V celé délce stavby pak bylo mimo jiné obnoveno svislé a vodorovné dopravní značení a silnice dostala i nová svodidla. „Úprav se dočkaly i autobusové zastávky a křižovatky včetně 42 dvou sjezdů. Vše s cílem vyhovět předpisům a posílit bezpečnost silničního provozu,“ naznačil Švec.

Ředitel SÚS JčK Jan Štícha v souvislosti s tím připomněl, že práce na rekonstrukci komunikace v úseku Češnovice – Němčice doprovázely komplikace spojené s vedením objízdných tras. „Na jejich uvedení do bezvadného stavu budeme proto nyní klást velký důraz,“ uzavřel Štícha.

Tisková zpráva

Štítky silnice, úpravy, rekonstrukce, Němčice, Jiří Švec, Češnovice, České Budějovice, Prachatice, Vimperk, Evropská unie, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce silnice mezi Češnovicemi a Němčicemi skončí o tři týdny dříve  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.