Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cyklisté v Budějcích mají k dispozici čtyři nové kolostavy. A přibydou ještě další tři

Cyklistika Budějcím vládne, protože v krajském městě se to lidmi na kolech opravdu hemží. A tak není divu, že se magistrát vyznavačům tohoto způsobu dopravy snaží vylepšovat podmínky. Důkazem toho jsou nové kolostavy, které jsou už nyní k dispozici před Jihočeským divadlem. A to zdaleka nejsou poslední. Přibyde i další cyklopumpa.

To, že jsou u Jihočeského divadla čtyři nové kolostavy už cyklisté s největší pravděpodobností zjistili. „Další dva budou instalovány před vlakové nádraží a jeden v Jeronýmově ulici. Celková cena těchto kolostavů přesahuje šedesát tisíc korun,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Náměstek zároveň podotkl, že město je připraveno pohotově reagovat na kladné ohlasy obyvatel, které se týkají cyklopumpy. „Ta první je u plovárny a je velice frekventovaná. Proto v nejbližších dnech chystáme umístit další pumpu pro cyklisty za téměř čtyřicet tisíc korun k dětskému hřišti v Plzeňské ulici,“ dodal náměstek.

Štítky kolostav, cyklista, cyklopumpa, České Budějovice, Jihočeské divadlo, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté v Budějcích mají k dispozici čtyři nové kolostavy.  A přibydou ještě další tři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.