Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka E bude delší, vznikne na ní i lávka přes Mlýnskou stoku

Cyklisté využívající trasu E, která spojuje centrum Budějc se Suchým Vrbným a pokračuje na Rudolfovskou třídu, mohou být znovu o něco spokojenější. Cyklostezka se začíná prodlužovat, současně se v Alešově ulici staví lávka přes Mlýnskou stoku.

„V rámci prací dojde k rekonstrukci a rozšíření stávající cyklostezky v parku u řeky Malše. V křižovatce ulic Dukelská a Alešova budou vytvořeny vysazené chodníkové plochy pro převedení chodců a cyklistů. Stejné plochy jsou i v křižovatce ulic Alešova a Vrchlického nábřeží, kde zajišťují plynulé převedení přes cyklolávku se smíšeným provozem do Alešovy ulice, a to chodce na stávající chodníky a cyklisty pomocí piktogramů do běžného provozu. Poslední předsazená plocha je umístěna v křižovatce ulic Novohradská a Alešova,“ říká náměstek primátora Petr Holický.

Přechod s cyklopřejezdem propojí stezky až do Průmyslové ulice. Současně se posune stávající zastávka MHD v Novohradské ulici, na které se vymění přístřešek. Křížení s ulicí Alešova je řešeno křižovatkovými plochami, v jejichž rámci dojde k převedení cyklistů a chodců přes komunikace.

Nová lávka pro pěší a cyklisty přes Mlýnskou stoku bude mít ocelobetonovou konstrukci s horní mostovkou. „Spodní stavbu tvoří dva kusy železobetonových opěr uložené na hlavách velkoprůměrových pilot. Mostní zábradlí bude ocelové se svislou výplní výšky. Celková investice představuje částku 7,2 milionu korun,“ dodává Holický.

Foto Jana Kroneislová

Štítky cyklostezka E, Mlýnská stoka, most, rekonstrukce, lávka, cyklista, Mlýnská stoka (České Budějovice), České Budějovice, Suché Vrbné, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka E bude delší, vznikne na ní i lávka přes Mlýnskou stoku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.