Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu v jižních Čechách zkomplikuje několik uzavírek

Dopravu v Jihočeském kraji zkomplikuje v srpnu a září několik omezení. Jedno z nich je na silnici I/24, která vede z Veselí nad Lužnicí do Rakouska. Tam právě dnes, v úterý 1. srpna, začali silničáři frézovat devítikilometrový úsek Tušť - Halámky. Další omezení čekají řidiče na silnici I/3 směrem na Rakousko v Dolním Dvořišti, na hlavním tahu I/22 z Českých Budějovic na Strakonice mezi Cehnicemi a Drahonicemi a na silnici I/19 mezi Žďákovským mostem a Kostelcem nad Vltavou na Písecku.

Mezi Tuští a Halámkami potrvají stavební práce tak dvanáct týdnů, a cena zakázky, kterou získala firma Skanska, je 76,2 milionu korun. Dopravu v opravovaném úseku budou řídit od 7:00 do 17:00 hodin silničáři, mimo uvedeno dobu semafory. „Je to velké omezení, zavřený bude celý jízdní pruh," řekla mluvčí jihočeské pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Vladimíra Hrušková.

Téměř čtyřkilometrový úsek na silnici z Cehnic do Drahonic na Strakonicku začala dnes, v úterý 1. srpna, opravovat společnost Silnice Klatovy. Práce potrvají dva měsíce, cena zakázky je 30,1 milionu korun. Důvodem oprav jsou podle Jiřího Křiváčka z ŘSD trhliny, kterými voda zatéká do konstrukce, a chybějící krajnice. „Začínají přípravné práce, budou tam řezat krajnice a připravovat se na frézu," upřesnila Hrušková.

V srpnu by měly v kraji začít i další opravy silnic. ŘSD vybírá firmu, která za 52,1 milionu vylepší 2,8 kilometru dlouhý úsek přeložky silnice I/39 v Hořicích na Šumavě. Mezi Dolním Dvořištěm a státní hranicí s Rakouskem by se měla v srpnu začít frézovat silnice I/3, úsek dlouhý 1,4 kilometru. V silnici jsou trhliny, ŘSD počítá s opravou za 28 milionů. Asi 800 metrů silnice I/22 v Katovicích na Strakonicku se začne frézovat také v srpnu, za 7,1 milionu.

Na tahu I/24, kde nyní silničáři pracují mezi Tuští a Halámkami, se bude opravovat také 3,3 kilometru dlouhý úsek mezi Horusicemi a Vlkovem. Výběrové řízení ještě trvá, předpokládaná hodnota zakázky je 40,1 milionu.

Do 2. září je zavřený i kruhový objezd v Třeboni, jehož oprava začala 31. července. Od září pak silničáři začnou opravovat vyjeté koleje a výtluky na silnici I/19 mezi Žďákovským mostem a Kostelcem nad Vltavou na Písecku, ŘSD počítá s cenou 44 milionů. Oprava Žďákovského mostu, která trvá od roku 2015, skončí v září a vyjde na 175 milionů korun.

V září by měla začít oprava objízdných tras ve Vodňanech, kudy se loni jezdilo kvůli rekonstrukci silnice I/20 z Českých Budějovic na Písek. ŘSD za práce zaplatí 14,5 milionu. „Bude to směrem na Vodňany, část, která nešla opravit s přeložkou, protože tudy vedla objízdná trasa," upřesnila Hrušková.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky silnice, oprava, omezení, doprava, Jihočeský kraj, Rakousko, Ředitelství silnic a dálnic, České Budějovice, okres Písek, Dolní Dvořiště, Kostelec nad Vltavou, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v jižních Čechách zkomplikuje několik uzavírek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.