Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Křižanově se srazila dvě osobní auta, pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý ráno v Křižanově na Písecku. Po srážce dvou osobních aut museli hasiči vystřihávat dva zraněné a jednoho z nich transportoval vrtulník do nemocnice.

Osobní auta továrních značek Citroen C3 a Opel Astra se srazila v úterý 16. května po deváté hodině ráno v Křižanově na Písecku. U nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému​. Na místo jako první dorazili milevští profesionální hasiči, kteří museli hydraulickým vyprošťovacím zařízením odstřihnout celou střechu Citroenu. Zůstali v něm totiž zaklínění dva lidé.

„Zraněného řidiče hasiči vyprostili a předali zdravotníkům. Do nemocnice byl transportován letecky. Jeho zraněnou spolujezdkyni po vyproštění Zdravotnická záchranná služba do nemocnice převezla sanitkou. Řidička vozu Opel vyvázla bez zranění," upřesnila informace mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů s tím, že hasiči také zajistili obě havarovaná auta proti požáru a vyteklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Pomohli i s naložením obou rozbitých aut na vůz odtahové služby. „Když policisté ukončili na místě šetření nehody, hasiči uklidili vozovku," dodala Matějů.

Autoři | Foto HZS

Štítky Křižanov, automobil, nemocnice, okres Písek, Citroën, Opel, Opel Astra, Citroën C3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Křižanově se srazila dvě osobní auta, pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.