Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Železničáři uzavřeli přejezd v Kaplici. Rekonstrukce potrvá týden

Plánovaná rekonstrukce zcela uzavřela železniční přejezd v Kaplici Nádraží. Motoristé pak jeho vylepšení určitě ocení, ale teď jim uzavírka cestování hodně komplikuje. Obrnit trpělivostí se musí i místní a také ti, kteří míří do centra Kaplice. Tamní náměstí včetně přilehlých ulic se totiž kompletně opravuje, a i tam je proto nutné počítat s uzavírkami a dopravními omezeními.

Nejsložitější byla situace v pondělí ráno, kdy uzavírka železničního přejezdu v Kaplici Nádraží začala. „Vůbec ničeho jsem si nevšiml, opravdu jsem žádné značení, že je přejezd uzavřený nepostřehl," rozčiloval se mladý řidič, který dojel až k samotného železničnímu přejezdu v Kaplici Nádraží. Tam se musel složitě otočit, protože mezitím už se u uzavřeného přejezdu nakupila další auta, a vyrazil hledat oblízdnou trasu, po které by se dostal do plánovaného cíle.

A naštvaný nebyl sám. Další přijíždějící motoristé rozčilení dávali hlasitě najevo, každý snad troubil na každého. Všem pak nezbývalo nic jiného, než svá auta otočit, vrátit se zpátky na Český Krumlov a vyhledat objízdnou trasu, po které by se dostali do plánovaného cíle. 

Oprava a úplná uzavírka železničního přejezdu v Kaplici Nádraží potrvá do 30. dubna.

Objízdné trasy

Objížďka pro auta nad 12 tun: Řidiči jedoucí po silnici I/39 ve směru od Českých Budějovic pojedou přes Přísečnou a Český Krumlov do Černé v Pošumaví, dále pak přes Frymburk, Lipno nad Vltavou, Vyšší Brod a Loučovice do Rybníka, kde se napojí na původní trasu.

Objížďka pro auta do 12 tun: Vozidla jedoucí od Českých Budějovic ve Strážkovicích zamíří do Trhových Svinů a Kaplice Nádraží, kde se napojí na E 55.

Objížďka pro auta do 3,5 tuny po silnici II/157: Motoristé jedoucí ve směru od Českého Krumlova pojedou přes Přídolí až do Omleničky, kde se napojí na E 55.

Objížďka pro auta do 12 tun po silnici II/157: Řidiči pojedou do Českého Krumlova, odkud se vydají do Větřní, dále do Rožmberka nad Vltavou a tam se napojí na objízdnou trasu pro vozidla do 12 tun. Tudíž dál budou pokračovat směr Rybník k E 55.

Štítky Kaplice, železniční přejezd, silnice, Český Krumlov, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železničáři uzavřeli přejezd v Kaplici. Rekonstrukce potrvá týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.