Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejové hry přivedou do Budějc tisíce fanoušků a uzavřou ulice u Budvar arény

Po čtyřech letech se do České republiky vrací nejprestižnější z turnajů evropské hokejové tour. Poslední prověrka evropských top týmů před světovým šampionátem se uskuteční od čtvrtka 27. do neděle 30. dubna v v Budvar aréně Českých Budějovicích. Nejen pro jižní Čechy to bude určitě hokejový svátek. Ovšem nese sebou řadu opatření v krajské metropoli. Od uzavírek ulic až po nezbytné bezpečností kroky. A celé Budějce se musí připravit na mnohem větší hustotu provozu, generálka hokejových reprezentací fanoušky hodně láká.

„Město ze svého rozpočtu vynaložilo přes 130 tisíc korun za bezpečnostní takzvané City bloc, což jsou vodící stěny, které budou lemovat parkoviště před Budvar arénou pro lepší zajištění bezpečnosti této mezinárodní akce," vysvětluje primátor města Jiří Svoboda, který je rád, že taková akce míří právě do Budějc. „Je to obrovská reklama pro město, proto jsme organizátorům vyšli maximálně vstříc," dodává.

V souvislosti s hokejovými hrami bude od pondělí 24. do neděle 30. dubna úplně uzavřena ulice U Koněspřežky v Českých Budějovicích. Důvodem této uzavírky je vytvoření potřebných parkovacích ploch pro autobusy sportovců.

Aby měli diváci a návštěvníci hokejových her dost prostoru k pohybu a bezpečnně došlo do fanzóny a k zimnímu stadionu, bude uzavřena také ulice  F. A. Gestnera, a to v úseku od ulice Goethova do ulice U Zimního stadionu. Parkování podél zimního stadionu v ulici F. A. Gerstnera tak nebude možné.

S touto uzavírkou je potřeba počítat v těchto termínech: ve čtvrtek 27. dubna od 15:00 do 23:00 hodin, v sobotu 29. dubna od 10:00 do 23:00 hodin a v neděli 30. dubna od 11:00 do 23:00 hodin. Objízdná trasa povede: Mánesova ul. – Lidická tř. – Zátkovo nábřeží.

Po celou dobu trvání bude lokalita, včetně všech dotčených pozemních komunikací, řádně označena dopravním značením.

V rámci Českých hokejových her Carlson, v dnech 27., 29. a 30. dubna, které se odehrají v Budvar aréně České Budějovice, bude pro návštěvníky šampionátu zajištěno bezplatné parkování na volné asfaltové ploše u řeky Vltavy v Českých Budějovicích, Jiráskovo nábřeží (pod Dlouhým mostem). Parkoviště bude pro zhruba 500 aut.

Nájezd na parkoviště je připraven ze tří směrů, od Prahy, Písku a od Českého Krumlova.

Směr od Prahy – příjezd po Pražské třídě až na křižovatku s ulicí Strakonická, zde odbočit vpravo, na světelné křižovatce u prodejny nábytku Möbelix, odbočit vlevo do ulice Plzeňská a pro projetí malým kruhovým objezdem – druhý výjezd – pokračovat po Plzeňské ulici až na Jiráskovo nábřeží. Před křižovatkou s ulicí Husova třída, nedaleko Dlouhého mostu bude odbočka vpravo a sjezd pod úroveň silnice na zmiňovanou velkou plochu, tzv. Náplavku.  

Směr od Písku (též od Plzně) – příjezd od obce Dasný do Českých Budějovic, kolem OD Globus až na mimoúrovňovou křižovatku Strakonická (nadjezd) na světelné křižovatce odbočit vlevo a pokračovat po Strakonické ulici až k prodejně Möbelix. Na světelné křižovatce odbočit vpravo a pokračovat stejným směrem jako od Prahy – viz – pokračovat po Plzeňské ulici až na Jiráskovo nábřeží. Před křižovatkou s ulicí Husova třída, nedaleko Dlouhého mostu bude odbočka vpravo a sjezd pod úroveň silnice na zmiňovanou velkou plochu, tzv. Náplavku.  

Směr od Českého Krumlova – příjezd od obce Litvínovice, na Dlouhou louku a poté pokračovat až na křižovatku s Husovou ulicí. Následně jet na druhou světelnou křižovatku s ulicí Strakonická a poté pokračovat jako od příjezdu Písek.

„Zaparkovaná vozidla na Náplavce budou pravidelně kontrolována hlídkami Policie České republiky a Městské policie České Budějovice, aby se předešlo k zvýšené trestné činnosti, například vloupání do zaparkovaných vozidel a podobně,“ ujišťuje policejní mluvčí Milan Bajcura.

Z Náplavky se návštěvníci dostanou pěšky pod Dlouhým mostem, vede zde cyklostezka, pak kolem Plaveckého stadionu až k řece Malši, následně přejdou přes dřevěný obloukový most, za ním se dají vpravo proti proudu řeky až k většímu mostu, ten přejdou vpravo a následně kolem budovy soudu dojdou až k zimnímu stadionu. Vzdálenost popsané pěší trasy od parkoviště k Budvar aréně je zhruba 1,1 kilometru, což se dá zvládnout volnou chůzí za asi 16 minut.

Štítky hokej, Budvar aréna, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Česko, Jihočeský kraj, zimní stadion, náplavka, Dlouhý most, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové hry přivedou do Budějc tisíce fanoušků a uzavřou ulice u Budvar arény  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.