Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihočeských silnicích se dnes staly dvě vážné dopravní nehody. Zraněné bylo i dítě

Dvě vážné nehody se dnes staly na jihočeských silnicích. Hned ráno zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému u havárie na komunikaci mezi Českými Budějovicemi a Vodňany. Odpoledne pak ve Chvaletíně na Jindřichohradecku. Karamboly se bohužel neobešly bez újmy na zdraví.

Krátce před půl osmou ráno se na silnici I/20 mezi krajskou metropolí a Vodňany poblíž Nové Hospody ve směru na Lékařovu Lhotu střetla Škoda Octavia s Peugeotem 406. Toho náraz odmrštil do auta značky Mitsubishi. Při nehodě se zranily dvě ženy. „Jednu z nich museli hasiči z havarovaného auta vyprošťovat. Poté si zraněnou převzali do péče zdravotníci. Zasahovali hasiči z Vodňan a Suchého Vrbného,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K této nehodě vzlétal i vrtulník letecké záchranné služby, který obě zraněné ženy transportoval do péče lékařů českobudějovické nemocnice. „Nehoda se dále vyšetřuje, ale s největší pravděpodobností je příčinou havárie nedání přednosti v jízdě na křižovatce,“ upřesnila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Druhá vážná dopravní nehoda se stala před druhou hodinou odpolední na Jindřichohradecku, ve Chvaletíně, který je částí obce Písečná. Tam sjelo osobní auto mimo vozovku a převrátilo se na střechu. Při havárii se zranili tři lidé, z toho jedno dítě. Také k této nehodě vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

Těžce zraněnou ženu, která při nehodě utrpěla vážná poranění dolních i horních končetin a hlavy, vrtulník transportoval do jihlavské nemocnice. Nezletilého zraněného chlapce odvezla sanita do jindřichohradecké nemocnice," upřesnila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. 

„Na místě zasahovali profesionální hasiči s Dačic a dobrovolní hasiči ze Slavonic,“ dodala mluvčí Matějů. „Také tato dopravní nehoda se dál vyšetřuje, ale s největší pravděpodobností byla její příčinou nepřiměřená rychlost,“ vysvětlila mluvčí Krausová.

Podle policejní mluvčí Lenky Krausové jihočeští policisté od sobotního rána vyšetřovali celou řadu dopravních nehod, ale většinou se jednalo o drobnější karamboly, které převážně odnesly jen plechy aut. „Byť je takové počasí, jaké je, a jsou mokré silnice, počet sobotních nehod se nikterak nevymyká průměru víkendových dnů,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZS

Štítky silnice, havárie, Vodňany, okres Jindřichův Hradec, České Budějovice, Lenka Koloušková, Mitsubishi Motors, Nemocnice České Budějovice, Škoda Octavia, Peugeot 406

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských silnicích se dnes staly dvě vážné dopravní nehody. Zraněné bylo i dítě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.