Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté dnes měří rychlost na více než tisícovce míst. Sundat nohu z plynu se vyplatí i na jihočeských silnicích

Policisté v rámci premiérové preventivní akce Speed marathon vybrali po celé České republice celkem více než tisícovku rizikových a problematických míst, kde budou ve středu měřit rychlost. Tyto nebezpečné lokality volili také na základě hlasování veřejnosti. A na takových úsecích silnic a ulic na různých místech republiky se dnes rozhodně vyplatí sundat nohu z plynu.

Česká dopravní policie se ve středu 19. dubna zapojí do mezinárodního projektu Speed marathon, který se zaměřuje na měření rychlosti, poprvé. Na celkem 1047 místech ve všech koutech České republiky tak na řidiče už od časných ranních hodin čeká kontrola dodržování povolené rychlosti. Rychlost budou měřit stovky policistů ve všech krajích po celé České republice. Místa, kde se v rámci akce Speed marathon měří, mohla veřejnost policii navrhovat do konce února.

„Na základě naší výzvy lidé od 1. do 28. února na mapě Speed marathonu označili více než 77 tisíci hlasy celkem 10 796 míst nacházejících se po celé České republice, která považují za riziková a problematická. Policisté označená místa a lokality vyhodnotili a na základě předem určených kritérií, například četnosti hlasů, konkrétní dopravně bezpečnostní situaci v dané lokalitě, množství dopravních nehod, frekvenci provozu a dalších, vybrali 1047 míst, kde bude ve středu 19. dubna měření rychlosti probíhat," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčková.

„Velmi děkujeme všem lidem, kteří se do hlasování zapojili. Cílem této preventivní akce je především přimět účastníky silničního provozu dodržovat stanovené rychlostní limity a tím snížit rizikové situace, které mohou zapříčinit různé kolize, a to i tragické dopravní nehody," dodala mluvčí.

Policisté ve středu měří rychlost také na vybraných úsecích jihočeských silnic, a těch jsou více než tři desítky. Seznam všech míst, na kterých můžete ve středu potkat kontrolu, je k dispozici na webu Policie České republiky.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky silnice, Česko, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dnes měří rychlost na více než tisícovce míst. Sundat nohu z plynu se vyplatí i na jihočeských silnicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.