Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějce inovují LED osvětlení. Obměna je hotová na Rudolfovské třídě

Hlavní úsek Rudolfovské třídy v Českých Budějovicích má nové osvětlení. Další úseky se chystají a probíhá i test tří druhů LED technologií.

Rudolfovská třída mezi ulicí Na Sadech a Nádražní má hotovou výměnu osvětlení. „Vyměnila se tam stará sodíková svítidla za nová LED svítidla. Tím se tato část Rudolfovské ulice stala prvním, kompletně modernizovaným úsekem s veřejným osvětlením v úsporné technologii,“ řekl náměstek primátora Petr Podhola. Výhodou LED technologie je vysoký světelný výkon při nižším příkonu.

Během března došlo také na obměnu světel na Mariánském náměstí u parkoviště a podél stezky pro pěší a cyklisty na levém břehu řeky Malše mezi Modrým mostem a Mánesovou ulicí. „V rámci odzkoušení nových typů svítidel jsou zkušebně osazeny v prostoru Sportovní haly, ulici Volejbalistů a stezky mezi Sportovní halou a lávkou k zimnímu stadionu tři různé druhy LED, které budou v budoucnu dodávány na nové instalace veřejného osvětlení ve městě,“ dodal Podhola.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky LED, osvětlení, technologie, Madeta Motor České Budějovice, Petr Podhola, Na Sadech, Mariánské náměstí (Brno), Malše, Modrý most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce inovují LED osvětlení. Obměna je hotová na Rudolfovské třídě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.