Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeský kraj chce modernizovat silnici z Nové Pece k lyžařskému areálu Hochficht

Jihočeský kraj chce v nejbližší době modernizovat silnici z Nové Pece na Prachaticku k lyžařskému areálu Hochficht, který se nachází na česko-rakouských hranicích. Náklady na projekt činí téměř půl miliardy korun. Jihočeský kraj hodlá na úpravu komunikace o délce 14 kilometrů, při níž vznikne třeba i obchvat části Nové Pece, využít evropské dotace.

„Ta investice je tak vysoká, že bychom si ji z vlastních zdrojů nemohli dovolit. Celá stavba tak závisí na tom, zda budeme v žádostech o dotace úspěšní," uvedl náměstek hejtmana Jihočeského kraje Jan Kubík.

Jihočeský kraj by rád úpravu silnice zahájil už letos. Celý projekt je rozdělený do pěti etap. Kubík řekl, že výše investice odpovídá náročnosti stavby. Nejde jen o úpravu současné silnice, na některých místech se dosavadní trasa změní. Komunikace se například nově z velké části vyhne Nové Peci a obchvat odkloní dopravu i z Bližší Lhoty.

„Právě zrovna obchvaty způsobily, že ten projekt je finančně tak náročný," uvedl náměstek jihočeského hejtmana. Silnice mezi Novou Pecí a hraničním přechodem Zadní Zvonková je vytížena především v zimě, kdy po ní řada lyžařů míří do lyžařského areálu Hochficht. V této zimní sezoně jej navštívilo sto tisíc rekreantů z České republiky.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Jihočeský kraj, Nová Pec, silnice, lyžařské středisko, Hochficht, projekt, okres Prachatice, Jan Kubík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj chce modernizovat silnici z Nové Pece k lyžařskému areálu Hochficht  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.