Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hornoplánský převoz se v pátek vrátí na vodu

Důležitou dopravní spojku mezi Horní Planou a Bližší Lhotou, hornoplánský převoz, budou moci lidé opět využívat. A to už od pátku 17. března. Loď se na vodu vrátí zhruba v devět hodin.

„Je třeba počítat s tím, že chvilku potrvá, než bude převoz spuštěn na vodu a uveden do provozu. Upozorňuji na to z toho důvodu, aby lidé nečekali na břehu už v devět hodin,“ říká starosta Horní Plané Jiří Hůlka.

Převoz má za sebou tradiční zimní údržbu. „Převozníci opět odvedli skvělou práci. Neměli to snadné, protože počasí bylo chvílemi skutečně mrazivé,“ dodává starosta.

Letos na podzim hornoplánský převoz čeká rozsáhlá generální oprava. „Zhruba od poloviny září projde rekonstrukcí, do které se pustí specializovaná forma. Je to nutné, aby převoz mohl fungovat dalších třicet let. Převoz tak bude i nadále spolehlivou a velmi důležitou spojkou s druhým břehem,“ podotýká Jiří Hůlka.

Tisková zpráva | Foto archiv města Horní Planá

Štítky Horní Planá, Jiří Hůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hornoplánský převoz se v pátek vrátí na vodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.