Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Stavba propojovacích mostů mezi stávající a novou budovou IGY uzavře Pekárenskou ulici

Stavební práce u českobudějovického obchodního centra IGY, vedle kterého roste jeho dvojče – IGY 2, se dotknou dopravy v této lokalitě. S uzavírkami budou muset počítat řidiči i chodci.

Kvůli zajištění bezpečnostní manipulační plochy po dobu výstavby propojovacích mostů mezi objektem obchodního centra IGY a stavbou IGY 2 se v sobotu 4. února na déle než dva měsíce zcela uzavře místní komunikace v ulici Pekárenská, konkrétně v úseku ulic Pražská třída – Kostelní, podél IGY Centra. Tato plná uzavírka potrvá do neděle 9. dubna.

„Vjezd do parkovacího domu u OC IGY zůstane po celou dobu zachován jen s tím omezením, že příjezd bude pouze ulicí Pekárenskou ve směru od křižovatky s ulicí Kostelní,“ upřesnila informace mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Uzavřený bude také chodník podél stavby IGY 2 na Pražské třídě. A to včetně zrušení přechodu pro chodce kvůli zajištění výstavby odbočovacího pruhu z Pražské třídy do ulice Pekárenská. Chodník a přechod pro chodce „zmizí“ v termínu od pondělí 27. února do neděle 9. dubna.

Objízdná trasa:
  • ulicemi Pekárenská – Kostelní – Nerudova – Pražská třída (ve směru k ulici Strakonická),
  • ulicemi Pekárenská -  Kostelní – Fráni Šrámka – Pražská třída (obousměrně ve směru z centra i do centra),
  • pro MHD – po dobu uzavírky Pekárenské ulice bude trolejbusová linka č. 5 obousměrně odkloněna ulicemi Rudolfovská, Na Sadech a Pražská třída. Pro zajištění obsluhy zastávek Skuherského, Palackého náměstí, Jírovcova po dobu uzavírky Pekárenské ulice bude v úseku Nádraží – Strakonická – obchodní zóna zavedena náhradní autobusová doprava (linka č. 325035) vedená v trase Nádražní, Pekárenská, Jírovcova, Nádražní, Strakonická.

Autoři

Štítky Fráňa Šrámek, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba propojovacích mostů mezi stávající a novou budovou IGY uzavře Pekárenskou ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.