Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

RegioJet bude možná obsluhovat trasu České Budějovice – Český Krumlov

Cestující mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem by do dvou měsíců mohli opět využívat takzvané žluté autobusy. Jihočeský kraj jedná se společností RegioJet, aby opět mohla přepravovat lidi touto autobusovou linkou. Žluté autobusy této společnosti budou od neděle nadále jezdit mezi Prahou a Českým Krumlovem s tou výjimkou, že v Českých Budějovicích nebude smět nikdo přistoupit. Provozovatel nedávno nedostal licenci na obsluhu této trasy. Jihočeský kraj ale nyní připustil, že přibližně do února by se měla situace změnit.

„Snažíme se najít nějaké řešení, jak tuto situaci vyřešit. Chceme vytvořit univerzální systém, který by zohledňoval i jiné dopravce. Nyní se to týkalo společnosti RegioJet, ale v budoucnosti by podobná věc mohla potkat někoho jiného. Proto chceme nastavený systém upravit,“ uvedl krajský radní pro dopravu Jan Kubík.

Společnosti RegioJet neudělil licenci pro obsluhu trasy pražský magistrát. Žluté autobusy sice budou od neděle nadále jezdit mezi Prahou a Českým Krumlovem, ale v Českých Budějovicích do nich nikdo nebude smět přistoupit. „RegioJet nabídl Jihočeskému kraji více spojů a současně akceptování krajského integrovaného jízdného – ještě výhodnějšího pro cestující – a to aniž by požadoval jakékoli dotace. Jde nám opravdu o zákazníky a odstranění nesmyslného zákazu jejich přepravy mezi Krumlovem a Budějovicemi,“ řekl majitel společností RegioJet a Student Agency Radim Jančura.

Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, Český Krumlov, RegioJet, Jihočeský kraj, Praha, Jan Kubík, Pražský magistrát, Radim Jančura, Student Agency

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RegioJet bude možná obsluhovat trasu České Budějovice – Český Krumlov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.