Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Před nádražím se změní systém parkování

Před vlakovým nádražím se bude parkovat jiným způsobem. Nový systém umožní řidičům velmi krátké tříminutové stání, které bude zdarma, a půlhodinové stání, jež vyjde na deset korun.

„U nádraží mohou lidé zastavit zdarma pouze na tři minuty, u železniční polikliniky maximálně na půl hodiny za deset korun. Místa budou využívat řidiči, kteří vezou nebo odvážejí cestující z nádraží. Novinkou je zavedení bezplatného systému Kiss and ride (K+R), což je možné přeložit jako Polib a jeď. Tři minuty je čas vyhrazený pro nastoupení nebo vystoupení z auta i s krátkou rozlučkou,“ říká náměstek primátora František Konečný.

Rekonstrukce křižovatky u DOC Mercury navíc umožní vozům městské hromadné dopravy levé odbočení a dva nově vybudované přechody ulehčí chodcům přecházení na frekventované silnici.

„U železniční polikliniky bude v druhé polovině září osazen automat a řidiči u něj mohou zaplatit i platební kartou, což je pohodlnější než hledat po kapsách drobné mince,“ doplňuje náměstek primátora Petr Podhola.

Pokud by došlo na situaci, kdy by před nádraží musely být přistaveny autobusy pro náhradní dopravu, bude dopravní značení změněno do jiného režimu. Značku pro parkoviště Kiss and ride by nahradila značka Vyhrazené parkoviště – BUS ČD. „V budoucnu plánujeme v této lokalitě i změny v provozu pro řidiče,“ dodává náměstek Konečný.

Foto Jan Luxík

Štítky František Konečný, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Před představbou tam nebyl problém s parkováním.. Nyní už je.. A chodci tam stejně budou skákat i když budou mít pár metrů přechod.. Za mě je to další dopravní představba, co řeší jeden problém a vytváří dva jiné..

Středa, 24. srpna 2016, 12:02Odpovědět

Před nádražím se změní systém parkování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.