Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lávka přes nádraží se znovu otevřela veřejnosti, její rekonstrukce skončila o deset dní dříve

Velkou radost mohou mít především obyvatelé Suchého Vrbného. Po rekonstrukci byla ve čtvrtek znovu otevřena lávka přes vlakové nádraží. Dělníci, kteří na její opravě pracovali od 16. června, zvládli svou práci o deset dní dříve. Původně totiž měla být otevřena až 21. srpna.

„Lávka byla otevřena už ve čtvrtek 11. srpna kolem poledne, tedy o deset dní dříve než se původně předpokládalo,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola. Sám byl jejímu otevření přítomen a měl z výsledné práce nesmírnou radost. Opravu urychlilo příznivé počasí a dobrá spolupráce s pracovníky vlakového nádraží.

Opravu lávka už nutně potřebovala. Došlo k opískování kovové konstrukce, provedení nového protikorozního nátěru, vyspravení poškozených částí mostovky, výměně výplně zábradlí a nahrazení poškozených fošen. „Při samotné opravě lávky se ukázalo, že je potřeba provést výměnu vrchních fošen ve větším rozsahu než předpokládala projektová dokumentace a stejně tak nutná byla i celková výměna podpůrných hranolů, což se projevilo až po kompletním opískování celé konstrukce,“ řekl Podhola. Práce navíc znamenaly částku kole 470 tisíc korun oproti původnímu rozpočtu.

Nové nástupní schody získala lávka ve směru od Nádražní ulice, z protějšího směru byla zase opravena nástupní rampa. Její stav byl v dezolátním stavu. Rekonstrukce lávky přes nádraží tak město vyšla na 4,4 miliony korun. V ceně je zahrnuta i kompenzace za výluky vlaků, která činila 300 tisíc korun.

Foto Dominik Svoboda

Štítky lávka, Petr Podhola, Suché Vrbné, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka přes nádraží se znovu otevřela veřejnosti, její rekonstrukce skončila o deset dní dříve  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.