Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský kraj opraví 161 kilometrů silnic 2. a 3. třídy za 253 milionů korun

Jihočeský kraj opraví během léta zhruba 161 kilometrů silnic 2. a 3. třídy v celém regionu. Opravy budou stát přibližně 253 milionů korun, které kraj získá ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Opravy komunikací jsou rozvržené do všech okresů. První začínají právě v těchto dnech.

Podle Frdlíkové jde o podobnou částku ze Státního fondu dopravní infrastruktury jako v předchozím roce. O silnice 2. a 3. tříd se stará kraj. Letos bude opravovat 37 úseků silnic.

„Vytipovali jsme úseky, které opravu nutně potřebovaly, jejich stav je nejhorší,“ uvedla Alena Frdlíková, vedoucí oddělení přípravy a realizace investic z krajského úřadu. Zatím jsou podle ní uzavřeny smlouvy na opravy krajských silnic za asi 170 milionů.

„Jedná se o první část oprav, druhou budeme uzavírat během letních prázdnin. Opravy budou dokončeny během podzimu,“ uvedla Frdlíková. Momentálně se začaly opravovat silnice v českobudějovickém a táborském okrese. Podle Frdlíkové bude nejvíc peněz stát oprava zhruba čtyř kilometrů silnice 3. třídy 134/12 z Popelína do Bořetína a Palupína v jindřichohradeckém okrese. Významené opravy se dočká i více než sedmikilometrový úsek silnice 3/1701 a 3/1709 na Strakonicku. „Jde o úseky Radkovice-Zahorčice-Němčice-Kraselov,“ dodala Frdlíková.

Foto bruno groening | Zdroj ČTK

Štítky silnice, Jihočeský kraj, oprava, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj opraví 161 kilometrů silnic 2. a 3. třídy za 253 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.