Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cestující z Českých Budějovic do Českých Velenic musí počítat s výlukou

Ve čtvrtek začala čtyřměsíční výluka na trati z Českých Budějovic do Českých Velenic. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) tam bude opravovat další část železničního koridoru. Za vlaky v úseku České Budějovice - Borovany budou do 18. října jezdit náhradní autobusy. 

Náhradní doprava začne fungovat ve čtvrtek od 7:45. Autobusy z Českých Budějovic budou vyjíždět ve standardní časy, z Českých Velenic podle Pistoriusové vždy o 22 minut dříve. Informace k výlukám jsou k dispozici na www.cd.cz a podle Pistoriusové také ve všech dotčených stanicích a zastávkách. „Informace poskytnou operátoři Kontaktního centra Českých drah na telefonu 840 112 113,“ uvedla tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Podle tiskového mluvčího SŽDC Marka Illiaše jsou důvodem výluky opravy úseků mezi stanicemi Petříkov - Borovany - České Budějovice. Předpokládané náklady činí více než 367 milionů korun.

„Rozhodující náplní stavby budou nová nástupiště, rekonstrukce železničních přejezdů, rekonstrukce umělých staveb, například mostů, propustků a zdí, a ostatních zařízení ve vybraných traťových úsecích, železničních stanicích a zastávkách,“ uvedl Illiaš. Rekonstrukce se podle něj týká i rozhlasu a osvětlení.

V odlišných časech oproti jízdnímu řádu s ohledem na delší časovou náročnost jízdy autobusů jezdí i spoje v navazujícím úseku Borovany - České Velenice - Gmünd. „Přípoje na trať z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí budou v rámci čekacích dob zajištěny a přestup bude umožněn na jednom nástupišti,“ uvedla Pistoriusová.

SŽDC na začátku června ukončila modernizaci 12 kilometrů tratě mezi Táborem a Sudoměřicemi u Tábora. Práce trvaly od začátku roku 2013, investice přesáhla 1,9 miliardy korun bez daně. Podle SŽDC už je na trati vedle tohoto úseku opravená také část z pražské Hostivaře do Votic, hotový není úsek mezi Sudoměřicemi a Voticemi. Za Táborem dále na jih je zrekonstruovaná trať do Doubí u Tábora, ze Soběslavi do Veselí nad Lužnicí a dále do Horusic. Letos bude hotový úsek Horusice - Ševětín a zbývá dodělat úsek z Nemanic do Ševětína a z Doubí u Tábora do Soběslavi.

Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, Správa železniční dopravní cesty, Borovany, České dráhy, Tábor, Votice, Soběslav, Veselí nad Lužnicí, Ševětín, Doubí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující z Českých Budějovic do Českých Velenic musí počítat s výlukou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.