Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V pondělí ráno se uzavře lávka přes nákladové nádraží, rekonstrukce potrvá do poloviny srpna

Od pondělní osmé hodiny ranní bude zcela uzavřena lávka přes nákladové nádraží do Suchého Vrbného. Její oprava potrvá až do 21. srpna. Rekonstrukce frekventované spojnice s centrem pro chodce a cyklisty vyjde na více než 4 miliony korun.

„Ve směru od Nádražní ulice bude osazena pevná zábrana u podchodu. Ve směru od Suchého Vrbného se začne demontáží kamenné dlažby. Dne 16. června, kdy je začátek výluky na železnici, konkrétně části kolejí pod lávkou, budou zahájeny práce na samotné ocelové konstrukci lávky,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

ČTĚTE TAKÉ: Lávka nad nákladovým nádražím se dočká rekonstrukce, bude uzavřena přes dva měsíce

Obnova lávky znamená i novou protikorozní ochranu její horní části a lokální ve spodní, vyspravení poškozených částí, výměnu výplně zábradlí a nahrazení fošen v havarijním stavu. Část nástupní rampy ze Suchého Vrbného se rovněž dočká výměny.

Celkové náklady činí 4,075 milionu korun. „Dopravní podnik se dohodl s vedením města, že v době opravy lávky přes nákladové nádraží bude cestování mezi zastávkami Pětidomí - Nádraží v obou směrech zdarma. V tomto úseku nebude revizorská kontrola,“ dodává ředitel společnosti Slavoj Dolejš.

Foto Dominik Svoboda

Štítky lávka, Suché Vrbné, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí ráno se uzavře lávka přes nákladové nádraží, rekonstrukce potrvá do poloviny srpna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.