Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Okolo Skuherského ulice budou jednosměrky. Vyjede se z ní však na Pražskou

Změny v dopravě čekají v nejbližších týdnech oblast kolem Skuherského ulice. Problémy s kapacitou parkovacích míst by nejprve měla vyřešit změna dopravního značení. Půjde o přípravu k „prokopnutí“ směrem na Pražskou třídu.

Celá lokalita bude řešena tak, aby nedošlo ke ztrátě parkovacích míst. Momentálně se zde parkuje bez předem daných pravidel a lidé se vzájemně obviňují a nahlašují se na městskou policii. „A ta musí konat,“ upozorňuje náměstek primátora Petr Podhola.

Jak to tedy v oblasti kolem známého budějckého hotelu bude vypadat? „Kostelní ulice bude jednosměrná od ulice Fráni Šrámka. Na jejím konci na ulici Skuherského bude rozjezd aut vpravo a vlevo do jednosměrných částí. Jedna bude směrem k třídě 28. října a druhá směrem k Pražské třídě,“ upřesňuje změny další z náměstků Petr Holický.

V současné době parkuje nelegálně na zdejších ulicích až pětatřicet aut denně. Konečným řešením v této lokalitě bude protažení ulice Skuherského až na Pražskou třídu, kde by byl povolen výjezd směrem od centra vpravo. Opačným směrem do Skuherského ulice to však kvůli zmíněné jednosměrce nepůjde. Město má totiž strach, že by mohlo dojít k zvýšení průjezdu směrem na Nádražní ulici.

Na propojení s Prazškou ale zatím není zpracován předběžný projekt, proto je předčasné odhadovat náklady na stavbu. Přesto Rada města počítá s tím, že by k realizaci mělo dojít tento rok. Ve fázi úvah je také vytvoření krátkého odbočovacího pruhu z Pražské ulice na Pekárenskou. Zjednosměrněna bude rovněž ulice Otakarova směrem na Rudolfovskou.

Foto Matěj Večeřa

Štítky Petr Podhola, Fráňa Šrámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Když už jsme u toho „nelegálního parkování“ po celých Budějcích parkují nelegálně denně tisíce aut. Jak to hodlá město řešit? Uděláme z celého města jednosměrku?!!? Lidé často, anebo spíše vůbec neví, že při stání (parkování) musí zůstat u obousměrné komunikace 6 metrů (resp. pro každý směr jízdy 3 mety, tedy 2x 3m) a u jednosměrné stačí polovic tedy 3 metry, a to už nebudu zmiňovat parkování v křižovatkách, před přechody pro chodce, v druhé řadě apod. Lidé chápou a to ještě občas pouze význam značky zákaz zastavení, popř. stání. Celkové šíře šesti metrů nedosahují vozovky v některých ulicích vůbec, anebo sotva, a přesto tam město legalizuje parkování, tím, že tam ještě umístí značku parkoviště s podélným stáním. Proč mě tento článek natolik rozhořčil je fakt, že ulicí Skuherského se radní zabývají kvůli žabomyší válce představitelů místní školy a hotelu, kteří na sebe navzájem volají hlídky Městské policie kvůli špatnému parkování žáků nebo autobusů před hotelem a výsledek je takový, že opět přibyde další a nejlépe světlená křižovatka na čtyřproudé komunikaci. Výborné řešení! Když už zmiňujete i Otakarku, z té budě také jednosměrka? Protože v úseku od Palačáku k Rudolfovské je nejspíše málokde průjezdná šíře vozovky 6 metrů. Jenže tam nikdo nevede žabomyší válku, takže ta asi zůstane obousměrná. A to nebudu vůbec načínat téma parkování na Budějovických sídlištích! Takže jednosměrkám a novým křižovatkám zdar!

Pátek, 29. ledna 2016, 09:46Odpovědět

Okolo Skuherského ulice budou jednosměrky. Vyjede se z ní však na Pražskou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.