Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ANKETA: Vyberte nejhorší budějckou křižovatku

Zkuste si někdy zajít večer na kroužek a zaposlouchat se do konverzace ostatních. Můžete se vsadit, že jedním z nejprobíranějších témat bude doprava ve městě, a to především (ne)přehlednost některých křižovatek. Vytipovali jsme proto pro vás patnáct křižovatek, ze kterých si sami zvolíte pět úplně nejhorších. My následně tuto vítěznou pětici předáme na město, které poprosíme o vyjádření.

Nádražní - Rudolfovská

Křižovatka spojovaná především s viaduktem, pod kterým se čas od času zasekne nějaký ten kamion, jenž zbrzdí provoz. Přestože před nedávnem doznala křižovatka změn, i tak se zde tvoří dlouhé kolony ze všech směrů.

Husova - Na Dlouhé louce

Ani u výstaviště není situace v době dopravní špičky růžová. Vcelku často se zde stávají i dopravní nehody, které samozřejmě plynulosti provozu neprospívají. Velice dlouhé kolony se ale tvoří prakticky denně.

Jírovcova - Pekárenská

Místo častých dopravních nehod, které jsou zaviněny především nepozorností aut přejíždějících či vjíždějících na Pekárenskou z Jírovcovy ulice. Citelně zde chybí semafory.

Lidická - Mánesova

Často diskutovaný a nedávno upravený dopravní uzel. Je třeba uznat, že plynulost provozu se s novou úpravou zlepšila, ale i tak zde často dochází k nehodám, a to především vinou silného provozu.

Mánesova - Novohradská

I tato křižovatka má na svědomí velké množství nehod. Problém zde může nastat například při levém odbočení z Novohradské na Mánesovu, kdy řidiči pouští protijedoucí vozidla a následně mají jen málo času na samotné odbočení, protože auta jedoucí po Mánesově rovně se již začínají rozjíždět.

Lipenská - Rudolfovská

Méně využívaná křižovatka, ale také ona vyvolává vášně. Schválně si zkuste odbočit z Lipenské doleva na Rudolfovskou. Ve výhledu vám bude bránit zábradlí, které je zde montováno kvůli základní škole.

Pekárenská - Nádražní

Opět viadukt, tentokrát ten od budovy nádraží nejvzdálenější. Problémy zde byly především, když byl viadukt na Rudolfovské rekonstruován, a byla sem tak odkloněna velká část dopravy. I nyní jde ale o jednu z křižovatek z kategorie méně příjemných.

Husova - Antonína Sovy

Jedete po Husově třídě kolem výstaviště v levém pruhu a už se pomalu chystáte na odbočování na Branišovskou, v tom ale před vámi zabrzdí auto s tím, že chce odbočit už o něco dříve na neosvětlené křižovatce. Ťukance jsou zde běžné.

Boreckého / Nedbala - Husova

Křižovatka u bývalých kasáren je nepřehledná především proto, že auta jedoucí rovně po Husově směrem do města a auta odbočující doleva na Boreckého se dělí o jeden společný pruh. Jedno odbočující auto tak často znamená velké zdržení, někdy i nehodu.

Matice Školské - Lidická

Velice úzká ulice Matice Školské, nepřehledné přechody pro chodce, silný provoz a řidiči nedodržující maximální povolenou rychlost, to jsou hlavní přísady tohoto křížení, kde se také často prohýbají plechy.

Pražská - Strakonická

Velice frekventovaná křižovatka, před kterou se také často tvoří kolony. Nehody jsou zde vcelku běžné. Málo přehledné situace vznikají například ve chvíli, kdy auto odbočuje ze Strakonické vpravo a zároveň mají zelenou auta jedoucí po Pražské rovně.

Mánesova - Čechova

Vlastně podobný případ jako u většiny křižovatek na Mánesově ulici. Hlavním faktorem nehodovosti je zde silný provoz a často také nedání přednosti protijedoucím vozidlům.

Pražská - U Trojice

Zkuste si odbočit z Pražské třídy doleva do ulice U Trojice v dopravní špičce. Není to nic jednoduchého. Navíc situaci komplikují dva přechody pro chodce.

Matice Školské - Generála Svobody

Celkem nenápadné křížení dvou méně významných ulic, ale přesto jsou zde nehody velice časté. Přehlednosti rozhodně nepřidávají auta, která často parkují na místech, jež pro ně nejsou určena.

Pražská - Holečkova

Automobily odbočující z Holečkovy doleva často ohrožují nejen řidiče jedoucí po Pražské, ale také chodce na přechodu. Výjezd zde opravdu není úplně přehledný.

Jaká křižovatka v Budějcích je nejhorší?

Celkem hlasovalo618 čtenářů

Autoři | Foto ara ara

Štítky havárie, Antonín Sova, Lázeňská léčebna Mánes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Fuk

Mně ve výčtu chybí kruháč u Glóbusu: Jedete-li po levobřežde od města ke Glóbusu, musíte do vnitřního (levého) pruhu. Pravý vás vyvedede do směru na Písek. Jedete tedy ve vnitřním pruhu, zatímco od Písku na kruháč najíždějí vozidla v pravém, vnějším pruhu. Vy jim v levém pruhu dáváte přednost při odbočování vpravo a zároveň hlídáte, abyste se vešli do jednopruhového výjezdu ke Glóbusu i s těmi z protisměru. Fakt dobrý..... A a taky kruháč a turbokruháče u Peny v Mladém by možná v anketě rovněž zabodovaly...

Pátek, 15. ledna 2016, 09:29Odpovědět

Jirka Jirka

Nejhorší křižovatka není v nabídce, je to křižovatka na Mariánském náměstí - Husova-Pražská-Na Sadech. Prostě hrůza, pro projetí z ulice Na Sadech na Husovku potřebujete pevné nervy.

Čtvrtek, 14. ledna 2016, 19:34Odpovědět

ANKETA: Vyberte nejhorší budějckou křižovatku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.