Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Doprava

Z Budějc do Písku začne jezdit přímý spoj Českých drah

Z Českých Budějovic do Písku budou od 10. prosince jezdit přímé vlaky. Nový jízdní řád Českých drah přináší i další novinky. Nově denně, tedy i v sobotu, budou jezdit dva rychlíky na trati České Budějovice - Plzeň.

SJÍZDNOST: Některé jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Některé jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři vyjížděli hlavně na Českobudějovicku, preventivně, aby předešli náledí. Nejvyšší teploty v kraji budou od dvou do pěti stupňů nad nulou.

Nehoda kamionu uzavřela silnici z Českých Budějovic na Třeboň

Hlavní tah z Českých Budějovic na Třeboň dnes, ve středu 6. prosince, uzavřela nehoda nákladního automobilu. Kvůli překládce nákladu, který kamion vezl, bude silice uzavřena zhruba do 12:00 hodin.

Řidiči si mohou zakoupit dálniční kupony pro nový rok, cena zůstává stejná

Řidiči můžou už nyní kupovat nové dálniční kupony pro rok 2018. V pátek 1. prosince byl zahájen prodej ročních známek hmotnostní kategorie do 3,5 tuny. Kupóny s dobou platnosti na jeden měsíc nebo deset dnů vstoupí do prodeje s novým rokem.

Cyklisté budou mít v Českých Budějovicích další úsek cyklostezky

Od poloviny prosince budou moct lidé využívat trasu E cyklostezky a lávky přes Mlýnskou stoku v Alešově ulici v Českých Budějovicích. Stavět se začala letos v srpnu. byla zahájena letos v srpnu a přijde na více než šest milionů korun.

Strakonice chtějí od ledna městskou hromadnou dopravu pro všechny zdarma

Město Strakonice plánuje, že od 1. ledna bude jízda městskou hromadnou dopravu pro všechny obyvatele zdarma. Návrh je součástí rozpočtu na příští rok, dotace městské dopravy by tak stoupla z pěti na osm milionů korun. Dosud jezdili zdarma senioři...

Kamion zablokoval silnici na Prachaticku

Čtvrtek, 30. listopadu 2017, 07:57Doprava

Kamion zablokoval silnici na Prachaticku

Na většině míst Jihočeského kraje sněží a bílá nadílka mnohde komplikuje dopravu. Kamion, který má na kluzkém povrchu velké potíže a zůstal napříč vozovky, uzavřel silnici na Prachaticku.

Na jihu Čech jsou vozovky namrzlé na Prachaticku a Písecku

Na jihu Čech mokré silnice v noci na dnešek místy namrzly. V horských polohách napadlo do tří centimetrů sněhu. Sypače ráno jezdily hlavně na Prachaticku a na Písecku. Podle informací dispečinku Správy a údržby silnic Jihočeského kraje nejsou...

Počet obětí dopravních nehod meziročně poklesl o více než sedm procent

Od ledna do října letošního roku vyšetřovala Policie České republiky celkem 85 877 dopravních nehod, o 3678 více než v roce 2016. Zemřelo při nich 422 osob, což bylo o 35 méně než loni.

Na otázky ohledně parkování v Budějcích odpoví město při veřejném setkání

Revoluce v parkování je asi největším tématem letošního podzimu. Není obyvatele Budějc, který by na téma parkovacích zón nedokázal sepsat školní slohovou práci. I tak je ale ve vzduchu mnoho otázek, na které zatím nikdo neodpověděl.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.