Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Doprava

Dopravní podnik města České Budějovice zvyšuje mzdy nejen řidičům

Vedení dopravního podniku v Českých Budějovicích se dohodlo s odbory na finální podobě kolektivní smlouvy, která zaručuje navýšení mezd pro řidiče a vybrané odborné dělnické profese.

GW Jihotrans nechápe Babišův záměr snížit minimální mzdu řidičů

Vedení společnosti GW Jihotrans, která v jižních Čechách zajišťuje většinu linkových autobusů, nechápe záměr vlády zrušit loňské nařízení kabinetu, díky němuž stoupla minimální mzda řidičů. Z vlastních zdrojů jim chybějící peníze nahradit nemůže....

SJÍZDNOST: Silnice na Lipně a Vimpersku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Silnice okolo Lipna na Českokrumlovsku a kolem Vimperka na Prachaticku jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V oblastech sněží, silničáři tam zasahují. V jižních Čechách budou dnes, ve čtvrtek 4. ledna, nejvyšší teploty od čtyř do sedmi stupňů.

SJÍZDNOST: Na vozovkách na Písecku se tvoří náledí

Téměř všechny jihočeské vozovky jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Dopravu na Písecku může komplikovat náledí, které se na silnicích tvoří. Bez omezení jsou v současnosti sjízdné jen komunikace na Strakonicku a Táborsku. Vyplývá to z...

SJÍZDNOST: Některé vozovky na jihu Čech jsou sjízdné jen s opatrností

Řada jihočeských vozovek je sjízdná pouze se zvýšenou opatrností. Na silnicích všech tříd na Prachaticku leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Ve stejném okrese po ránu navíc fouká silný vítr. Vyplývá to z aktuálních informací dispečinku...

SJÍZDNOST: Jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Jsou holé a mokré

Jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Jsou holé a mokré, V kraji bude dnes od pěti do osmi stupňů nad nulou.

SJÍZDNOST: Na některých jihočeských silnicích zůstávají zbytky rozbředlého sněhu

V Jihočeském kraji, kde se k ránu teploty dostaly i deset stupňů nad nulu, mohou být stále zbytky sněhu na vozovkách nižších tříd, které se nesolí.

Počty lodí i přepravených lidí na oblíbeném toku stoupají. To dává zelenou Stezce řeky Vltavy

Po více než šedesáti letech se letos na Vltavu pod Českými Budějovicemi vrátila lodní doprava. Ta představuje nové možnosti významného rozšíření turistické nabídky celého regionu.

Tradiční Tříkrálová sbírka omezí dopravu v Budějcích

Ve čtvrtek 4. ledna omezí dopravu v Českých Budějovicích tradiční Tříkrálová sbírka. Úplná uzavírka tak čeká část ulice U Černé věže v úseku Hroznová a náměstí Přemysla Otakara II. 

SJÍZDNOST: Jihočeské silnice jsou sjízdné s opatrností kvůli nočnímu sněžení

Na jihu Čech jsou kvůli sněhovým přeháňkám silnice sjízdné s opatrností. V některých místech v noci napadly až čtyři centimetry sněhu a mrzlo. Sypače jezdí pořád. Chemicky ošetřované vozovky jsou mokré, na silnicích sypaných drtí je ve vyšších...

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.