Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doprava

Cyklista zemřel po střetu s dodávkou. Autu u Sedlce na Českobudějovicku nedal přednost

Tragická nehoda uzavřela dnes, v pátek 23. března, odpoledne silnici I/20 z Českých Budějovic na Písek, u obce Sedlec. Zemřel tam cyklista poté, co nedal přednost dodávce. Při srážce utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem.

ANKETA: V Jihočeském kraji budeme platit veřejnou dopravu kartou

Veřejná doprava je klíčovým způsobem dopravy pro mnoho obyvatel. S příchodem nového projektu, který Jihočeský kraj připravuje, by mohli cestující jízdné hradit kartou už tento rok. Uvažuje se i o platbě přes mobilní telefony.

Frekventovanou křižovatku u českobudějovické nemocnice budou řídit semafory

Semafory budou už brzy řídit křižovatku ulic Lukáše Bernarda Schneidera a Boženy Němcové u budějcké nemocnice. Nová podoba frekventované křižovatky má pomoci především bezpečnosti dopravy v této lokalitě. Proměna za téměř 9,4 milionu korun bez...

U Budějc budou nejdelší tunely v republice. Ministerstvo dalo stavbě zelenou

Ministerstvo dopravy po několika letech konečně schválilo modernizaci železniční tratě z Nemanic do Ševětína. Kromě přestavby ševětínské železniční stanice se tak jih Čech dočká i dvou tunelů. Stavba by měla začít v letech 2022 až 2025.

AKTUALIZOVÁNO: Řidič zemřel na následky zranění z dopravní nehody u Hořic na Šumavě

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly dnes, 20. března, ráno k dopravní nehodě, která se stala u Hořic na Šumavě. Na místě se srazily tři automobily. Pro zraněného třiadvacetiletého muže letěl vrtulník.

Úprava Lannovy třídy se Budějčákům nezamlouvá

Lannova třída v Českých Budějovicích je od pondělí 19. března částečně uzavřena pro automobily. Kvůli úpravám, které mají zajistit zklidnění pěší zóny, se budou muset Budějčáci až do konce května smířit s omezením dopravy, po dokončení stavebních...

SJÍZDNOST: Jihočeské silnice jsou po sněžení sjízdné s opatrností

Jihočeské silnice jsou dnes, v neděli 18. března, po sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy napadlo až pět centimetrů sněhu, nejvíc na Prachaticku a na Českokrumlovsku. Zbytky sněhu jsou také na chemicky ošetřovaných silnicích.

Z budějckých ulic Neplachova a Čéčova jsou nově jednosměrky

Dopravní změny na Pražském předměstí by mohly v následujících dnech zavařit nejednomu řidiči. Ti, kteří jezdí ulicemi Nerudova, Neplachova nebo Čéčova „po paměti“, by měli dávat pozor na nové dopravní značení.

Správa železnic chystá opravu mostu přes Orlík za 350 milionů korun

Správa železniční dopravní cesty chystá opravu mostu přes vodní nádrž Orlík u Červené nad Vltavou na Písecku. Odhad nákladů je 350 milionů korun. Železniční most se dosud důkladně neopravoval od svého otevření v roce 1889, práce by se měly odehrát...

Parkování na náplavce se odsouvá. Město vypisuje nové výběrové řízení

Parkování na náplavce u Dlouhého mostu se jen tak nedočkáme. Firma, která měla jako jediná zájem o vybudování nového parkoviště, totiž překročila cenu, kterou chce město do projektu investovat. Vypisovat se tedy bude soutěž nová.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.