Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doprava

Kraj chce, aby firma Robstav lépe opravila silnice

Jihočeský kraj bude žádat po firmě Robstav, která pro kraj loni se zpožděním a podle kraje nekvalitně opravila některé silnice, aby je opravila znovu. Jde o silnice procházející Týnem nad Vltavou a průtah obcemi Dříteň a Nákří. Kraj chce i slevu...

České Budějovice plánují tunel pod vlakovým nádražím. Měl by přijít až na 1,5 miliardy korun

Tunel pod vlakovým nádražím hodlá vybudovat město České Budějovice. Podjezd za téměř 1,5 miliardy korun chce město zprovoznit zároveň s dálničním obchvatem, který by měl být hotový v roce 2021. Od tunelu si radnice slibuje zjednodušení dopravy...

Na Jindřichohradecku se srazila tři osobní auta. Při nehodě se zranili čtyři lidé

Krátce po desáté hodině dopoledne došlo u obce Studená ve směru na Mrákotín na Jindřichohradecku k nehodě tří osobních aut. Na místě jsou čtyři zranění. Dopravu řídí policisté.

Oprava havárie kanalizační přípojky uzavře na tři dny část budějcké ulice Františka Halase

Řidiči v Českých Budějovicích musí od zítřka, čtvrtka 19. dubna, počítat s dopravní komplikací v ulici Františka Halase. Tu na tři dny uzavře oprava havárie kanalizační přípojky.

Policisté chystají velkou dopravně bezpečnostní akci

Policisté budou v rámci akce s názvem Speed marathon měřit rychlost na stovkách míst po celé České republice a do akce se zapojí i jihočeská policie. S vytipováním míst, na kterých se bude ve středu 18. dubna kontrolovat rychlost, policistům...

Jihočeský kraj chce z evropských peněz obnovit šestnáct úseků silnic druhých tříd

Evropské dotace ve výši 350 milionů korun chce získat Jihočeský kraj na opravu zhruba třiceti kilometrů silnic druhých tříd. Podmínkou získání dotace ale je, že práce budou dokončeny do poloviny příštího roku.

Oprava železničního přejezdu v Nemanické ulici ovlivní městskou hromadnou dopravu

Železniční přejezd v Nemanické ulici v Českých Budějovicích čeká oprava. Z toho důvodu bude od pondělí 16. dubna do pátku 20. dubna změněna trasa linky městské hromadné dopravy číslo osmnáct. Přejezd P1129 bude úplně uzavřen.

Tradiční trhy na Piarisťáku zkrátí běžecký závod. Ten omezí i dopravu

K sobotním a čtvrtečním ránům neodmyslitelně patři tradiční trhy na Piaristickém náměstí. Ty zítřejší, v sobotu 14. dubna, zkrátí běžecký závod Runtour. Kromě trhů ale omezí běžci v budějckých ulicích i dopravu.

ANKETA: Dopravní podnik koupil nové autobusy na stlačený zemní plyn za téměř 173 milionů

Dopravní podnik města České Budějovice oficiálně zprovoznil plnící stanici CNG pro novou flotilu autobusů. Za téměř 173 milionů korun bude mít čtyřiadvacet nových vozů na stlačený zemní plyn, kterým nechybí klimatizace, WiFi nebo USB porty.

CO VY NA TO? Názory na městskou hromadnou dopravu zdarma se různí

Dopravní podnik a město přišly s návrhem, který by od září měl zvýhodnit děti do patnácti let a seniory nad pětašedesát. Ti by měli od nového školního roku jezdit městskou hromadnou dopravou zadarmo. Názory Budějčáků se různí. Jedni tuto novinku...

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.