Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Doprava

Z peněženky do aplikace. S pořízením průkazky online nemusíte čekat na konec kupónu

Dopravní podnik města České Budějovice nově umožní cestujícím s dlouhodobými tištěnými kupóny jejich převod do aplikace DPMCB. Nabídka se týká cestujících s ročními a 180denními kupóny.

Na obou úsecích dálnice se pracuje, Severní spojka má stavební povolení

Kolem Českých Budějovic se aktuálně připravuje několik dopravních staveb, které po otevření pomohou výrazně zlepšit dopravní situaci v krajském městě. Některé už jsou v realizaci, jiné k ní mají blízko. Podívejte se, jak to s výstavbou dvou částí...

Na silnici I/3 došlo ve čtvrtek k dopravní nehodě. U Boršova nad Vltavou havarovala řidička, kterou zdravotníci transportovali do nemocnice. Hlavní tah spojující České Budějovice a Rakousko byl uzavřený zhruba do 14. hodiny.

Stavba úseku dálnice D3 Nažidla - Dolní Dvořiště bude stát téměř 875 milionů korun

Stavba úseku dálnice D3 Nažidla - Dolní Dvořiště na Českokrumlovsku bude stát téměř 875 milionů korun bez daně. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo na stavbu 3,1 km dlouhou část dálnice firmu, kterou se stala společnost Swietelsky. Stavební...

V Česku chybí denně až dva tisíce parkovacích míst pro kamiony. Výstavbu komplikuje složitá příprava staveb

Podle posledních odhadů chybí v Česku denně až dva tisíce parkovacích míst pro kamiony, které musí absolvovat povinnou pauzu. Nejde přitom jen o problém, který se týká tranzitních silnic v tuzemsku. S nedostatkem parkovacích míst se potýkají...

Hlavní silnice na Jindřichův Hradec je po opravě opět průjezdná

Od středy 1. listopadu mohou řidiči opět využívat silnici mezi Lásenicí a Horním Žďárem u Jindřichova Hradce. Hlavní tah spojující Hradec s Českými Budějovicemi má za sebou mimo jiné opravu povrchu. Práce začaly v létě.

U věží temelínské elektrárny havaroval motorkář. Střetl se s kamionem

Vážná dopravní nehoda se stala nedaleko Jaderné elektrárny Temelín na Českobudějovicku. V dopoledních hodinách tam došlo ke střetu motorky s nákladním vozidlem, informovala policie. Silnice číslo 105 bude v dopoledních hodinách uzavřena.

Dvě vážné nehody se dnes staly na jihu Čech. Odpoledne hasiči vyprošťovali řidiče z auta, které se převrátilo na bok. Večer došlo k tragickému střetu u Bernartic na Písecku, kde se srazil osobní automobil s nákladním.

Vlachovo Březí má obchvat za 181 milionů. Na dopravní stavby chystá kraj 10 miliard

Ve Vlachově Březí na Prachaticku už řidičům slouží nový obchvat. Ten uleví hlavně místním, kteří na významnou dopravní stavbu čekali. Celkem vyšla investice na 181 milionů korun včetně DPH.

Další nehoda uzavřela v neděli dopoledne hlavní tah do Krumlova. U Kosova se čelně srazila dvě auta

U obce Kosov nedaleko Kamenného Újezdu u Českých Budějovic došlo dnes kolem 10. hodiny k čelnímu středu dvou osobních automobilů. Záchranáři na místo vyslali tři pozemní posádky a na pomoc vzlétl také vrtulník. Zdravotníci ošetřili čtyři osoby,...

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.