Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doprava

Mezi nejrizikovější úseky v jižních Čechách patří dvě silnice na Hradec nebo hlavní tah na Písek

Silnice I/34 (výjezd z Třeboně na Jindřichův Hradec) nebo hlavní silnice I/20 u Protivína. To je jen malý výčet nejnebezpečnějších úseků v Jihočeském kraji. Automapa Allianz, která tyto úseky vyhodnocuje, se neřídí počtem smrtelných nehod, ale...

Budějcké semafory budou bez světel.  Čeká je rekonstrukce

Řidiči v Budějcích by se tento týden měli mít na pozoru. Několik křižovatek bude kvůli opravám bez světel. Omezení se dotkne pěti křižovatek a jednoho přechodu.

Stavba autobusových zastávek na Dlouhé louce bude hotová v červnu

Stavba dvou nových zastávek městské hromadné dopravy na Dlouhé louce, poblíž Kauflandu a lesoparku Stromovka, byla zahájena v pondělí 11. března a za pár měsíců bude hotovo.

V Jírovcovce vznikne přes dvě stě padesát nových parkovacích míst

Na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici začaly v těchto dnech stavební práce. Ty by tady měly trvat sto dvacet dní. Na auta by nově měly dohlížet kamery. Součástí parkoviště budou i přístřešky pro jízdní kola.

Hlavní tah na Písek se dočká rekonstrukce. ŘSD dostalo od kraje zelenou

Hlavní tah z Písku do Budějc se dočká rekonstrukce. Jihočeský kraj rozhodl, že práce na silnici I/20 nebudou mít významný vliv na životní prostředí, což dalo zelenou Ředitelství silnic a dálnice, které se může pustit do oprav. Hotovo by mělo být...

Nové nastavení semaforů má urychlit jízdu po Budějcích, řidičům se uleví

Z prázdných křižovatek v Budějcích zmizí zbytečná červená. Na základě podnětů od lidí došlo k prověření intenzit dopravy a časového nastavení světelné signalizace. Změny na řidiče čekají hned na několika křižovatkách.

Policisté zveřejnili výsledky Speed Marathonu z jižních Čech, hříšníků bylo přes dvě stě

Jihočeští policisté se ve středu připojili k celorepublikové akci Speed Marathon. Smyslem bylo zaměřit se na úseky, kde mají řidiči těžkou nohu na plynu. Do terénu vyrazilo zhruba padesát policistů. Během 16 hodin zkontrolovali přes pět set řidičů.

Rekonstrukce Mánesovky začne v květnu. Kompletní uzavírka potrvá pět měsíců

Začátkem května by měla být pravděpodobně zahájena oprava Mánesovy ulice. Původní předpokládaný termín se tak o měsíc posouvá. Kromě inženýrských sítí se budou modernizovat křižovatky a přibude také jeden přechod pro chodce. Řidiči se musí...

ŘSD nemůže dostavět D3 u Ševětína, majitel pozemku podal žalobu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nemůže dokončit 50 metrů dálnice D3 v úseku Ševětín-Borek. Majitel pozemku podal žalobu proti rozhodnutí krajského úřadu, který zamítl odvolání majitele proti vyvlastnění kvůli stavbě dálnice. Žalobu podal...

Za dva týdny začne stavba obchvatu z Úsilného do Hodějovic

Ředitelství silnic a dálnic začne stavět druhou část obchvatu Úsilné – Hodějovice. Práce by měly začít 17. dubna. Víc než sedm kilometrů dlouhý úsek postaví firmy Hochtief, Colas a M-Silnice.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.