Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dnes večer se v Alšově jihočeské galerii budete dotýkat obrazů

Na netradiční prohlídku zve Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou dnes od 18 do 21 hodin. Akce Galerijní noc nabídne propojení moderních audiovizuálních technik s tvorbou malířských mistrů 13. až 18. století.

 

„Poprvé v historii těchto prostor se lidé mohou dotknout virtuálních i živých obrazů nebo si prolistovat virtuální sbírku umění vysokou až dva metry. V kreativních dílnách se zájemci promění v malíře a vytvoří si vlastní obraz,“řekl  AJG Petr Berkovský. Galerijní noc se zde úspěšně koná již od roku 2007. Minulé ročníky se nesly v duchu historického šermu, francouzské opery nebo muzikálu Romeo a Julie.
Letos návštěvníci uvidí obrazy vytvořené pomocí speciálních vizuálních efektů promítaných na skleněnou plochu a stěny. „V době internetu, sociálních sítí a moderních technologií, chceme ukázat, že také Alšova jihočeská galerie může netradiční formou přiblížit lidem umění,“ vysvětluje ředitel AJG Petr Berkovský.

Zajištěn je také doprovodný program, páteční večer a noc v AJG zpestří saxofonista Martin Vaverka s klavírním doprovodem. Vedle stálé expozice gotického umění a hlavní výstavy českého umělce Jiřího Balcara, která je od května instalována v hlavním sále zámecké jízdárny, si můžete během Galerijní noci vychutnat také komentovanou prohlídku obrazů holandských malířů z 16. – 18. století.

Autor : Olga Píšová, Budějcká Drbna

Foto  : AJG

Štítky Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, umění, Hluboká nad Vltavou, Romeo a Julie, Jiří Balcar, malíř, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes večer se v Alšově jihočeské galerii budete dotýkat obrazů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.