Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Teplárně České Budějovice přibývají noví zákazníci

Deset nových hlavně firemních zákazníků s ročním odběrem tepla téměř 23 tisíc gigajoulů získala v loňském roce akciová společnost Teplárna České Budějovice.

Největším z nich je BBH Tsuchiya, která ve městě otevřela nový závod. Jsou mezi nimi ale i investoři bytových domů City Park, Luční jez, Jírovcova nebo Alžír, stejně jako rodinných domů. Proti předchozím dvěma letům, kdy nové odběry přinesly čtyři tisíce, respektive 10 tisíc GJ tepla, jde o výrazný nárůst.

„Začíná se projevovat systematická práce obchodního úseku se získáváním nových odběratelů. S ní se začalo až v roce 2011 po nástupu nového vedení firmy. Doba, kdy centrální teplo mělo ve městě jakýsi přirozený monopol, je dávno nenávratně pryč. Na trhu mu konkuruje zemní plyn nebo tepelná čerpadla. O současné i zcela nové klienty musíme bojovat především stabilní cenou a doprovodnými službami,“ říká Jaroslav Panoch, člen představenstva teplárny odpovědný za finance a obchod.

Na centrální teplo se napojí i budovaný rezidenční park Dlouhá louka. „Máme ambici nabídnout budoucím obyvatelům nejvyšší standard, a dodávky tepla formou centrálního zásobování k tomu patří. Nabízí prokazatelně nižší náklady na zásobování teplem a teplou vodou, ale i pohotovostní dispečink s garancí rychlého odstranění případných výpadků v dodávkách,“ uvedl už dříve Ivo Nejdl, partner investiční skupiny Carpaterra, která za projektem stojí. Podobně hovoří i jiní developeři.

Právě dlouhodobá udržitelnost cen je také součástí schválené podnikatelské koncepce teplárny. I díky tomu jsou nové odběry výrazně vyšší než ukončené. Ty loni dosáhly 1320 GJ tepla. Projevila se na nich i ekonomická krize, pod jejímž tlakem někteří zákazníci přestali podnikat a uzavřeli provozovnu.

„Hlavním argumentem je vždy cena a služby, takzvaný full servis. To dělá naše teplo plně konkurenceschopné,“ dodává Jaroslav Panoch. Efektivnost provozu firma podporuje také přestavbou části parovodní sítě na horkovodní s nižšími provozními ztrátami.

Teplárna je základním dodavatelem tepla a teplé vody v Českých Budějovicích, kde provozuje přes 170 kilometrů tepelných rozvodů.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Teplárna České Budějovice, noví zákazníci, teplo, České Budějovice, Teplárna České Budějovice, a.s., City Park, Alžír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárně České Budějovice přibývají noví zákazníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.