Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Temelín letos vyrobí historicky největší množství elektřiny

V závěru roku dosáhne výroba Jaderné elektrárny Temelín historického ročního maxima. Poprvé od svého spuštění plánuje překonat i hranici roční výroby v objemu 15 miliard kilowatthodin elektřiny.

„Vyrobených 15 miliard kilowatthodin elektrické energie pokryje zhruba 20 procent roční spotřeby elektřiny celé České republiky,“ uvedl mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Právě očekávání výrobního rekordu bude hlavním motivem velké multimediální show, která se uskuteční v pátek od 18 hodin před informačním centrem elektrárny. Zámeček Vysoký Hrádek se promění v živé plátno, na kterém bude probíhat příběh nazvaný Energie jako pátý element.

„K překonání výrobního rekordu nám sice ještě několik dní chybí, přesto se o tento úspěch chceme s Jihočechy podělit s předstihem. Další akci pro veřejnost v souvislosti s rekordním rokem připravujeme na prosinec,“ poznamenal vedoucí komunikace elektrárny Temelín Pavel Foltýn.

Poprvé se průčelí zámečku Vysoký Hrádek změnilo ve velkou projekční plochu letos o Velikonocích.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, rekord, elektřina, maximum, Temelín, elektrárna, Česko, Velikonoce, Mediafax, Vysoký hrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín letos vyrobí historicky největší množství elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.