Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nová budova vědeckotechnického parku je před dokončením

Uplynulo už více než půl roku od doby, kdy se Budějcká Drbna naposledy zajímala o průběh druhé etapy výstavby Jihočeského vědeckotechnického parku, budovy nacházející se v univerzitním kampusu v ulici Na Zlaté stoce. V současné době je stavba již před dokončením.

Vědeckotechnické parky vznikají za účelem vytváření vhodného prostředí pro podporu podnikání v regionech. Ten budějcký není výjimkou - bude poskytovat univerzální kancelářské a laboratorní prostředí vybavené nábytkem a přístroji za zvýhodněných podmínek všem zájemcům s dobrým nápadem. K pronájmu bude rovněž přednáškový sál a prostory poloprovozního charakteru, kde bude možné otestovat si své myšlenky v podmínkách blížících se reálnému provozu.

„Díky výstavbě JVTP budou vytvořeny vhodné podmínky pro rozvoj nových firem. Ty mohou přinést nová pracovní místa, která pomohou v regionu udržet kvalifikovanou pracovní sílu. Ale nejen to. Vědeckotechnický park přispěje k zatraktivnění image kraje a může přilákat investory i z jiných regionů České republiky nebo i ze zahraničí,“ uvedl ředitel Jihočeského vědeckotechnického parku František Mlčák.

Nová třípodlažní budova Jihočeského vědeckotechnického parku, vznikající v areálu Jihočeské univerzity, by měla být dokončena v druhé polovině léta. Od vydání minulého článku o JVTP je již před dokončením a čeká na vybavení nábytkem a přístroji. Celková rozloha prostor nabízených k pronájmu bude zhruba dva tisíce metrů čtverečních.

Projekt JVTP je podpořený z Evropského fondu pro regionální rozvoj ze 75 procent. Realizuje ho stejnojmenná společnost, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, který tento projekt spolufinancuje.

Všem případným zájemcům o zasídlení nebo zájemcům o bližší informace doporučujeme navštívit webové stránky www.jvtp.cz nebo své dotazy zaslat na e-mailovou adresu info@jvtp.cz.

Štítky Jihočeský vědeckotechnický park, dostavba, Zlatá stoka, Drbna.cz, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová budova vědeckotechnického parku je před dokončením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.