Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Město sníží odměnu společnosti vybírající parkovné

České Budějovice sníží odměnu soukromé společnosti Vinci Park CZ. Městu tak v příštích letech přibude do rozpočtu devět milionů korun.

Zaslouží se o to dodatek ke smlouvě se společností Vinci Park CZ, která své závazky plní prostřednictvím společnosti Jihočeská parkovací. Ta se stará o výběr parkovného v jihočeské metropoli. Dodatek schválili na svém zasedání českobudějovičtí radní.

Podle dodatku smlouvy na zajištění správy, provozu, údržby a rozvoje systému parkování na území města, účinném zpětně od roku 2011 do roku 2015, se sníží celková roční odměna společnosti o zhruba 2,4 milionu korun.

„Původní smlouva byla pro město značně nevýhodná, a proto bylo mým záměrem ji vypovědět. Nalezl jsem kvalifikované důvody pro výpověď i pro neplatnost smlouvy a předložil je radě města,“ shrnul nejrazantnější kritik, radní Tomáš Bouzek.

Právě jeho strana TOP 09 patřila k největším kritikům smlouvy, která významnou část peněz vybraných z parkovného zajišťuje jako zisk soukromé firmě.

„Díky našemu soustavnému tlaku, směřujícímu k vypovězení smlouvy s firmou Vinci Park CZ, jsme s touto společností otevřeli nové jednání. Při něm jsme dosáhli dohody, která je pro město výrazně výhodnější, než byla původní smlouva,“ uvedl náměstek primátora Kamil Calta (TOP 09).

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, Saba Parking CZ a.s., TOP 09, Tomáš Bouzek, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město sníží odměnu společnosti vybírající parkovné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.