Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kam příští rok na dovču? Za kormidlem až na Orlík!

Půjčit si loď, chopit se kormidla a jen tak si plout. Kochat se pohledem na malebnou jihočeskou krajinu z hladiny Vltavy. Zakotvit v přístavu a vyrazit za památkami nebo na cyklovýlet. Že nemáte kapitánské zkoušky? To přece nevadí! Už brzy se váš sen o netradiční dovolené stane skutečností.

Společnost YACHTBOOM CZ s.r.o. spustí nejpozději v květnu 2014 na vodu první dvě komfortně vybavené obytné lodě o rozměrech 10,7 x 3,4 metru, které bude za velmi solidních podmínek pronajímat široké veřejnosti. Kapitánem krasavic Charlotte a Adele může být kdokoliv - ze zákona totiž při půjčení lodi nepotřebujete ani průkaz vůdce malého plavidla.

„Chceme využít toho, že splavná Vltava z Českých Budějovic až k Orlíku nabídne téměř sto říčních kilometrů jedním směrem,“ říká spolumajitel firmy Milan Černoch. „Celý fenomén je v tom, že lodě nabízí nejen pohodlnou plavbu, ale i možnost komfortního ubytování. S kolegou proto říkáme: ´Neplaťte drahé penziony, půjčte si loď a pojďte poznávat jižní Čechy z míst, odkud to dosud nešlo!´“

Osmimístná loď s oddělenými kajutami, šesti lůžky, kuchyní, záchodem, sprchou, koupacím platem a dvěma terasami (jedna z nich je na střeše lodi) má velmi jednoduché a intuitivní ovládání, se kterým půjčovna svého klienta samozřejmě seznámí. Kromě toho dostane ještě před vyplutím informace o kotvištích, plavebních komorách, ale také tipy na dobré restaurace, cyklostezky či další volnočasové aktivity v okolí trasy.

„Máme zpracované tipy na výlety lodí i na suchu. Všechno si čtenáři můžou prohlédnout na našem webu www.lode-hluboka.cz, kde je k dispozici také plavební řád,“ připomíná Černoch s tím, že rezervace lodí na některý z termínů od května příštího roku je možná okamžitě.

V roce 2015 pak na Vltavu vyplují další dvě obytná plavidla. Mateřským přístavem celé flotily bude kotviště v Hluboké nad Vltavou.

Ceny pro rok 2014 stanovila půjčovna jako zaváděcí a v současné nabídce jsou k mání tři balíčky - víkendový (do 5 400 Kč), pracovní týden (9 000 Kč) a celý týden (11 880 Kč). „Pokud vezmete v úvahu, že se na loď vejde osm lidí a rozpočítáte celkovou sumu na osoby, tak vás dovolená vyjde mnohem laciněji, než jakýkoliv penzion. Zážitek je to nesrovnatelně jiný, navíc kvalitou lodí a cenou jsme někde úplně jinde, než konkurenční firmy v jiných místech republiky,“ sděluje Milan Černoch.

Součástí pronájmu nejsou pohonné hmoty, jelikož ale lodě jsou osazeny pětadvacetikoňovými benzinovými motory se spotřebou kolem čtyř litrů za jednu motohodinu, celková cena se nijak závratně nezvýší. Loď přitom dokáže vyvinout maximální rychlost 12 kilometrů za hodinu. Navíc se bude platit v řádech stokorun například zapůjčení kol, nafukovacího člunu nebo grilu.

Plavidla od společnosti YACHTBOOM CZ s.r.o. lze využít jak na historicky první výlety po Vltavě tímto směrem, tak i pro teambuildingové akce firem nebo různé reklamní účely v sezoně či mimo ni. V zimě by pak měly probíhat kapitánské kurzy.

„Naše podnikání má totiž dvě frakce. Poměrně dlouhou dobu se zabýváme i výrobou lodí, které kromě zapůjčení můžeme klientům i prodat. Naše zkušenosti se stavbou lodí sahají do roku 2004,“ dodává závěrem jeden z duchovních otců projektu výletních lodí Radek Šíma.

Půjčovna lodí
www.lode-hluboka.cz

Výroba lodí
www.yachtboom.cz

PR text

Štítky Lodě Hluboká, YACHTBOOM CZ s.r.o., půjčovna lodí, výlety, Hluboká nad Vltavou, splavnění Vltavy, Vltava, Vodní nádrž Orlík, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam příští rok na dovču? Za kormidlem až na Orlík!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.