Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Forpsi překonalo hranici 200 tisíc registrovaných .cz domén

Největší tuzemský poskytovatel domén a webhostingu Internet cz se sídlem ve Ktiši na Prachaticku zaznamenal rekordních dvě stě tisíc registrací domény s koncovkou .cz.

Už 200 tisíc .cz domén si zaregistrovali zákazníci prostřednictvím Forpsi, které je dlouhodobě jedničkou na trhu v tomto segmentu. Majitelem ´jubilejní´ domény se v pondělí stal Martin Gutman, který navíc získal bezplatnou správu domény u Forpsi po dobu dalších devět let a webhosting včetně doplňků pro danou doménu podle vlastního výběru v hodnotě 5000 korun.

„Běžná cena za roční registraci .cz domény je 140 korun bez DPH. Nyní se dá u Forpsi pořídit za 90 korun bez DPH. Přestože by cena při registraci a volbě webhostingového poskytovatele měla být až druhotným kritériem, rozhodli jsme se během kampaně poskytnout zákazníkům speciální zvýhodněnou cenovou nabídku,“ uvedl ředitel společnosti Erich Syrovátka.

Forpsi má v současné době ve své správě celkem asi 310 tisíc domén, z nichž téměř dvě třetiny jsou domény s koncovkou .cz. Celkově by v České republice do konce roku mohlo být registrováno milion .cz domén. Největší zastoupení mezi českými doménami mají firemní stránky, a to 41 procent.

Akciová společnost Internet cz působí na trhu pod značkou Forpsi od roku 2002 a patří k největším poskytovatelům internetových služeb v České republice. Sídlo společnosti se nachází v jihočeské obci Ktiš v okrese Prachatice, kde má vybudované datacentrum s nejmodernějším technickým vybavením a zabezpečením a také vlastním připojením k páteřní internetové síti prostřednictvím optického vlákna. Společnost zaměstnává více než 50 pracovníků.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Ktiš, okres Prachatice, Česko, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Forpsi překonalo hranici 200 tisíc registrovaných .cz domén  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.