Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Díky Vidličkám a nožům můžete jíst zdravě i zhubnout

Hodláte vyzkoušet krabičkovou dietu? Chcete zhubnout? Jste vegetariáni? Musíte držet bezlepkovou dietu? Nebo máte v plánu se zdravě stravovat? Ani v jednom z těchto případů by vám nemělo uniknout, že v budějcké Hraniční ulici od června funguje dietologické centrum Vidličky a nože.

O nedávném zahájení provozu se Budějcká Drbna dozvěděla úplně náhodou. Vidličky a nože najdete na místě, kde by profesionální dietologické centrum čekal málokdo. V jedné z budov uvnitř areálu ležícím u zkratky mezi Suchým Vrbným s Hlinskem, kde sídlí spousta dalších obchodních společností, vznikla moderní kuchyně vybavená špičkovou technikou, kterou používá například Zdeněk Pohlreich, ve vedlejší místnosti je připravena čekárna s vyšetřovnou pro dietologa a plastického chirurga.

Na český trh tedy přichází něco, co zatím nikdo jiný v České republice na takovéto úrovni nenabízí. „Nechceme se zabývat jen krabičkovou dietou, která je u nás fenoménem spíš v tom horším slova smyslu. Rozhodli jsme se věnovat i přípravě a rozvozu jídel pro celiaky, neboli bezlepkové dietě, specializujeme se na vegetariány nebo ty, kteří chtějí jíst zdravě,“ představuje základní myšlenku vzniku Vidliček a nožů projektový manažer a ředitel společnosti David Adamovič.

Vidličky a nože připravily pro své klienty několik balíčků, které jsou rozděleny na tři programy - týdenní, měsíční a dvouměsíční. Na webových stránkách www.dieta-budejovice.cz si může každý dopředu zjistit, co dobrého si na jaký den objednává. „Všechna jídla jsou nutričně zkalkulována specialistkou Leonou Moser, a to včetně kalkulace na sacharidy, tuky nebo kompletní energetické hodnoty,“ upřesňuje Adamovič s tím, že jde o celodenní stravování vždy kromě neděle, která by měla sloužit k odpočinutí si od diety a takzvanému restartování metabolismu. Dietní program lze také na žádost klienta přerušit a pokračovat v něm kdykoliv později.

Pokrmy připravované z těch nejkvalitnějších surovin jsou zákazníkům, kteří si některý z nabízených stravovacích programů objednají, rozváženy každý týden v pondělí, ve středu a v pátek, nebo si je lze vyzvednout osobně přímo v sídle gastrovýroby (Hraniční ulice) denně od 8 do 15 hodin a vidět tak přímo pod pokličku. Nutno dodat, že všechna jídla jsou vždy čerstvá. „Jelikož disponujeme tou nejnovější technologií, díky potravinářskému plynu má námi připravené jídlo expirační dobu od pěti do pětadvaceti dnů. My se ale kloníme k tomu nejkratšímu termínu, aby bylo maximálně zdravé a čerstvé, prostě tak, jako když jsme ho vyrobili,“ vysvětluje ředitel.

Cílem Vidliček a nožů ale není pouhá výroba a distribuce zdravých a dietních pokrmů. „Tohle už některé firmy na špičkové úrovni dělají, a tak jsme šli ještě dál - minimálně dvakrát týdně nabízíme našim klientům zdarma konzultaci s dietologem, který odhalí, jak se tělo každého jednotlivce chová a doporučí mu další potravinové doplňky, kterými může upravit svou váhu a stále jíst zdravě,“ říká David Adamovič. Dodal, že další z nabízených služeb budou každý měsíc vyšetření a konzultace s plastickým chirurgem MUDr. Tomášem Albrechtem.

Součástí projektu bude již brzy plánovaná akce Víkendy u vody, kterou využijí především ti klienti, kteří si chtějí během volných dnů odpočinout například na chatě bez stání u plotny. Pro ně Vidličky a nože nabízejí víkendový stravovací program za rozumné peníze. K mání jsou i obědová menu, u nichž však cena kvůli jednorázové objednávce pochopitelně stoupá. „Uvažujeme rovněž o pořádání exkurzí do našeho provozu nebo kurzů vaření,“ doplňuje muž, jenž stál u zrodu budějckého dietologického centra, které by mělo v nejbližší době rozšířit svou působnost i do Tábora a Jindřichova Hradce.

A ta nejzásadnější otázka na závěr - kolik za tohle všechno zaplatíte? „Nabízené balíčky stojí 250 korun na den a více. Cena závisí na tom, jakou dietu si vyberete. Jelikož pracujeme profesionálně s těmi nejlepšími surovinami, částka je přímo úměrná nabízenému produktu,“ uzavřel představení Vidliček a nožů David Adamovič.

Kontakt

Vidličky a nože
Hraniční ulice, České Budějovice
Telefon: 734 155 661 (mezi 8:00 a 16:00)
www.dieta-budejovice.cz
E-mail: info@vidlicky-noze.cz

Štítky Vidličky a nože, dietologické centrum, Hraniční ulice, České Budějovice, vidlička, jídlo, Zdeněk Pohlreich, Česko, Hlinsko, Suché Vrbné, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvůrka Ája

Super zaměstnání

Středa, 19. června 2013, 19:17Odpovědět

Díky Vidličkám a nožům můžete jíst zdravě i zhubnout  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.