Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Cestovní kancelář Bolero tours ukončila svou činnost

Jihočeská cestovní kancelář Bolero tours po 23 letech končí svou činnost. Na další období se jí nepodařilo získat povinné pojištění proti úpadku. Cestovní kancelář v současné době neorganizuje žádný zájezd a nemá žádné klienty v zahraničí.

Veškeré prodeje byly zastaveny už na začátku dubna, od té doby kancelář jednala s pojišťovnami a vyvíjela snahu k uzavření nutné pojistky na další období.

Cenu několika set prodaných a dosud nerealizovaných zájezdů by mělo pokrýt dosavadní pojištění. Zástupci cestovní kanceláře spolupracují s pojišťovnou Generali, které předají podklady pro vypořádání.

„Bohužel fenoménem se v posledních letech při prodeji zájezdů staly slevy,“ uvedl na webových stránkách Jan Lebeda, spolumajitel CK Bolero Tours.

„Je to zaklínadlo, bez kterého zájezd prakticky nejde prodat. Celý tento kolotoč společně s přetrvávající krizí a intenzivním šetřením zákazníků, které je stále těžší přesvědčit, aby vycestovali mimo krásné a rekreační jižní Čechy a obzvláště Třeboňsko, měl bohužel na náš hospodářský výsledek negativní dopad," dodal.

Právě na jeho základě pojišťovny neuzavřely s cestovní kanceláří smlouvu na letošní cestovní sezónu.

„Na holičkách jsme nenechali nikoho. Našim klientům i pojišťovně poskytneme veškerou součinnost tak, aby byli všichni naši zákazníci odškodněni co nejrychleji. Vzniklá situace nás velmi mrzí a zákazníkům se omlouváme,“ doplnil Jan Lebeda.

CK Bolero tours bude v nejbližším období podrobně informovat své zákazníky o způsobu uplatnění jejich zákonných nároků.

Cestovní kancelář Bolero Tours

Cestovka fungovala na českém trhu od roku 1990. Zájezdy nabízela hlavně zákazníkům z Jihočeského kraje, kde dosud měla čtyři kanceláře, a to v Třeboni, Českých Budějovicích, Jindřichově Hradci a Táboře.

Velikostí se řadila mezi středně velké regionální kanceláře, které ročně vyslaly do zahraničí zhruba pět tisíc turistů.

Tisková zpráva

Štítky cestovní kancelář, jihočeská, Bolero tours, krach, ukončení činnosti, zájezd, Jan Lebeda, Generali Česká pojišťovna, Jihočeský kraj, CHKO Třeboňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestovní kancelář Bolero tours ukončila svou činnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.